Putovanje ili spoj? Air Baltic raspored sjedenja radi prema hobijima i interesima putnika

ZRAKOPLOVNE tvrtke odavno su zaključile da iskustvo pokušaja komunikacije između ljudi koji će određeno vrijeme morati provesti jedno pokraj drugoga, jer je tako odredila sudbina raspodijele karata, može biti vrlo neugodno.

Iz tog razloga putnicima su dostupne brojne zanimacije, ali latvijska kompanija Air Baltic odlučila je otići korak dalje kako bi povećala vjerojatnost za ugodno putovanje svojim putnicima. Naime, oni će pokušati uparivati ljude pri rađenju rasporeda sjedenja.

Australia's News Network izvještava da će Air Baltic uskoro u ponudi imati uslugu uparivanja putnika obzirom na činjenice što na putovanju žele raditi; družiti se, ostvarivati poslovne kontakte ili jednostavno biti neometani. Tvrtka će te odgovore zajedno s informacijama o hobijima i interesima putnika unijeti u svoju bazu i one putnike čiji će odgovori biti najsličniji staviti na sjedala jedno pored drugog.

Glasnogovornik tvrtke izjavio je da će prvi probni letovi s ovakvim rasporedom sjedenja krenuti već krajem lipnja te da će se tada vidjeti ima li ova ideja "komercijalni potencijal", prenosi Jezebel.

Pročitajte više