Regionalna wakeboard elita ponovno u Zagrebu

Foto: PR

U ORGANIZACIJI Wake Kluba Zagreb i Wake Parka Jarun na zagrebačkom Jarunu održalo se drugo po redu međunarodno natjecanje u wakeboardu i wakeskateu, gdje su svoje vještine demonstrirali najbolji regionalni, ali i europski wakeborderi i wakeborderice.

Grad Zagreb je već drugi put zaredom domaćin, a velika novost ove godine je dodatna zvjezdica po IWWF (International Waterski and Wakeboard Foundation) standardima, koja ovo natjecanje čini jedinstvenim u Hrvatskoj. Na cjelodnevnom natjecanju ZG OPEN sudjeluju žene, muškarci, juniori, seniori i profesionalci, s ciljem promocije ovog atraktivnog Wake Park Jarun omogućava rekreativcima svih uzrasta da se okušaju u wakeboardingu.

Početnik može naučiti vejkati u vrlo kratkom vremenu zahvaljujući jednakoj brzini kretanja i položaju užeta u odnosu na vozača. Također, riječ je o ekološki prihvatljivom sportu koji za pogon ski-lifta koristi električnu energiju, pritom ne stvarajući nikakav otpad, dok wakeboarding obogaćuje vodu kisikom te ju čini bistrijom i pogodnijom za podvodni život.

"Veseli nas što međunarodno natjecanje u wakeboardu i wakeskateu održavamo na Jarunu i ove sezone. Jako smo zadovoljni i prošlogodišnjom koju su obilježila dva natjecanja, brojni eventi, veliki rast popularnosti sporta i podrške medija i sponzora", naglasio je Tin Rajković, predsjednik Wake Parka Jarun.

Wakeboarding je atraktivan sport na vodi koji je jednako uzbudljiv za početnike i profesionalce, vozače i gledatelje, a Wake Park Jarun svojim sadržajima svakako obogaćuje sportsku i turističku ponudu grada.

"Drago nam je da su wakeboard i wakeskate na višoj razini prošireni i na kontinentalni dio Hrvatske. Sigurni smo da će natjecanja ovakvog tipa zagrebačkom Jarunu i gradu Zagrebu donijeti još sadržaja i promocije na međunarodnoj razini. Jednako tako, iznimno nam je drago da sve veći broj ljudi pokazuje interes za ovim sportovima te se nadamo da će zagrebački Wake Park Jarun uvelike doprinijeti daljnjem razvoju ovog sporta i turističkoj ponudi grada Zagreba", istaknuo je Lovro Klepac, član Izvršnog odbora Hrvatskog saveza za skijanje na vodi i wakeboard.

Wake Klub Zagreb je neprofitna sportska udruga osnovana 2012. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja wakeboard i wakeskate sporta u Zagrebu i Hrvatskoj. Klub trenutno broji više od 200 članova od kojih je tridesetak mlađih od 16 godina te trideset onih koji se pripremaju za natjecanja.

Svi članovi kluba imaju priliku pristupiti besplatnim treninzima pod nadzorom visokokvalificiranih i poznatih trenera. Wake Klub Zagreb svojim članovima osim redovitih sustavnih treninga na liftu osigurava sudjelovanje u sportskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu te ih priprema za sudjelovanje u gradskoj, županijskoj odnosno državnoj reprezentaciji.

Pročitajte više