Samsung predstavio nove uređaje, obrušio se na Apple

Foto: Guliver Image/Getty Images

OVE NEDJELJE Samsung je na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio dva svoja flagship uređaja.

Jedan je Samsung Galaxy S6, najnovije izdanje popularnije linije Androida, a drugi Galaxy S6 Edge, uređaj sa zakrivljenim ekranom kakav ima i phablet Galaxy Note Edge.

Oba uređaja u prodaji u SAD-u naći će se od 10. travnja, a postojat će verzije s 32, 64 i 128 GB, piše TechCrunch.

Za razliku od dosadašnjih Galaxyja koji su imali tijelo do plastike, uređaji S6 imaju metalni dizajn, što ih približava iPhoneovoj aluminijskoj pozadini.

Nakon što je iPhone 6 izašao prošle jeseni, Apple je naišao na loše kritike kad se pojavio video koji pokazuje kako se uređaj savija. Samsungov izvršni potpredsjednik Younghee Lee iskoristio je taj događaj kako bi promovirao nove Samsungove telefone ove nedjelje. "Ovi se uređaji neće svijati", kazao je.

U drugom udarcu u smjeru Applea, koji je uveo plaćanje preko Apple Paya, korejska tvrtka najavila je dolazak Samsung Paya, usluge koja dozvoljava ljudima da koriste svoje telefone umjesto kreditnih kartica. Sklopljena su partnerstva s Visom, MasterCardom i Citibankom kako bi se novi način plaćanja ponudio na više mjesta "od bilo koje druge ponude".

I S6 i S6 Edge imaju ekrane od 5,1 inča koji se veličinom nalaze između iPhonea 6 (4,7 inča) i iPhonea 6 Plus (5,5 inča). S6 Edge nešto je lakši nego S6, ali glavna razlika među uređajima je zakrivljeni ekran koji omogućuje notifikacije "na prvi pogled". Primjerice, možete dodijeliti boje određenim kontaktima pa, kad vas recimo zove šef, vidjeti da telefon bljeska zeleno na zakrivljenom dijelu telefona kad je on okrenut prema dolje.

Za razliku od dosadašnjih modela Galaxy S6 nema odvojivu bateriju i ne podržava microSD kartice. Drugim riječima - imat ćete ono s čim ste telefon kupili - baš kao kod iPhonea.
 

Pročitajte više