Selfiejem raskrinkala tatine laži, snimila se na superluksuznoj jahti

Screenshot: Instagram

PUTINOV glasnogovornik Dmitrij Peskov ponovo se našao u problemima zbog luksuznog života.

Nakon što se početkom kolovoza svijetom proširila vijest o satu od pola milijuna eura koji je nosio na svojem vjenčanju, sad je optužen da ljetuje na drugoj najskupljoj jahti na svijetu, Maltese Falconu. Vođa oporbe Aleksej Navalny na svojem ga je blogu optužio da uživa na jahti u sklopu svojeg medenog mjeseca te usput zahtijevao da odgovori tko je to platio.

Navalny je tvrdio da je od "pouzdanog izvora" saznao da Peskov boravi na jahti koja navodno vrijedi 135 milijuna eura, a na kojoj tjedan dana "iznimnog iskustva u luksuzu bez kompromisa" stoji 385.000 eura. Na njoj može spavati do 12 gostiju, a, između ostalog, na njoj se nalazi i najveće vanjsko kino na brodu na svijetu.

Iznos od 385.000 eura, tvrdi Navalny, gotovo je tri puta veći od prijavljenog Peskovljevog prihoda za 2014. godinu koji je iznosio 130.000 eura. Ustvrdio je i da jahta plovi oko Sardinije te zatražio objašnjenje od Putina i njegove administracije.

Preko ruskih medija Peskov je nakon toga kazao da je na Siciliji u hotelu i da nikad nije boravio na spomenutoj jahti.

Ipak, ruski bloger George Alburi, piše njemački Bild, s profila njegove kćeri Lise izvukao je "dokaze" koji potvrđuju Navalnyjevu priču. Točnije, Lisa je objavila dva selfieja, prvi s jahte na Siciliji (kako otkriva geotagging), a drugi, nedugo zatim, zahvaljujući kojem su je "istraživači" brzo smjestili upravo na Maltese Falcon. Na njemu je Lisa locirana ispred Caprija, gdje je u tom trenutku bila i spomenuta jahta, ali znalci tvrde da ju odaje i interijer koji se može vidjeti na fotografiji.

Naravno, postavljena su pitanja kako si je Peskov mogao priuštiti ovakav odmor, a opozicija pretpostavlja dvije varijante. Prva je da je putovanje još jedan dar od Putina, a druga da su glasnogovornikova plaća i općenito imetak puno veći od prijavljenih.

Pročitajte više