Šibenski heroj koji je spriječio moguću katastrofu: "To bi napravija svaki normalni čovik!"

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

OVE SRIJEDE jedan je muškarac postao glavna vijest u Šibeniku.

On je, naime, iz svojeg kombija u prolazu uočio vatru koja je sukljala iz kotača zelenog Fiata ispred šibenske bolnice oko  11.30 sati, na to upozorio vozačicu koja nije imala pojma što se događa te se parkirao, uzeo aparat za gašenje i počeo gasiti vatru.

U automobilu su bile tri žene, a prije nego što su stigle reagirati, on ih je spasio. Nakon toga otišao je s mjesta događaja koji se mogao pretvoriti u potpunu katastrofu i otad traje potraga za njim, jer su svi željeli barem mu se javno zahvaliti.

"Hrabro, odvažno, on je s tim aparatićem za gašenje obuzdao vatru koja je sukljala jako blizu rezervoara Punta, čučnuo da provjeri ima li plamena ispod automobila, a kad se uvjerio da više nema opasnosti, zagrlio je jednu od putnica, dao 'pet' rukom nekom čovjeku koji se tu zatekao i mrtav, hladan, sjeo u svoj automobil i otišao. Kakav kralj! Dugo me nečiji postupak nije tako oduševio, kao hrabri čin tog nepoznatog heroja koji je tako skulirano, bez trunke panike ugasio vatru i otišao kao da je to što je napravio sitnica. Istinski mu se divim i volio bi znati tko je on pa da i Šibenčani doznaju da među nama još ima pravih ljudi, heroja", ispričao je za Šibenik.in jedan od zaposlenika šibenske bolnice.

Slično su kazali iz policije: "I mi bismo htjeli znati tko je taj čovjek. On je još u vožnji vidio da na Puntu gori vatra i zaustavio ih, a onda sam krenuo gasiti i do dolaska vatrogasaca već obavio posao i otišao. Kad su vatrogasci stigli, praktički više nisu imali posla".

"Nisam ja nikakav heroj, sad će me prijatelji zafrkavati"

A nakon nekoliko sati potrage misteriozni se heroj napokon javio. I iako je otkrio svoj identitet pa se saznalo da je u pitanju 28-godišnji šibenski vodoinstalater Marko Grubišić Paja, nije htio da njegova fotografija dospije u medije: "Nemojte me, molim vas slikavati ni mećati u medije. To šta san jutros napravija, napravija bi svaki normalni čovik.

Vidija san da su se svi ukipili i odlučija reagirati. Čim san vidija da ženi gori auto, zaustavija sam se i zaustavija jedan bijeli kombi i dok se čovik nije još ni snaša, uzeja mu aparat za gašenje. I ugasija Fiata. Žena iznutra me zagrlila, malo san je utješija i iša ća. Nema se tu šta pričati. Nisam ja nikakav heroj, samo će me sad zafrkavati svi prijatelji", ispričao je.

Pročitajte više