Slon čije su suze dirnule svijet ima novu obitelj, "Krdo nade"

Screenshot: Mirror, sunday People

SLON Raju čija se dirljiva priča proširila medijima diljem svijeta, nakon 50 godina patnje i zatočeništva, započeo je novi život kod obitelji posvojitelja.


Odmah po dolasku, Raju je upoznao Phoolkali, slonicu koja je također spašena prije dvije godine, a pronašli su je izgladnjelu u napuštenom skladištu bez prozora. Phoolkali je već bila u dobrom stanju kad je Raju došao pa je sa svojim novim prijateljem podijelila večeru (mango, banane i keksi), a strani su se mediji našalili i da sve ukazuje na to da će se između njih roditi ljubav i da je Raju pronašao djevojku.

>> Raju ima novu prijateljicu, a možda i djevojku

A sad je na red došao i trenutak koji je Raju čekao - ima svoju obitelj, piše britanski Mirror, a u njoj se nalazi čak pet slonica. Rajuovo novo krdo nazvano je "Krdo nade", a svi slonove u njemu spasila je organizacija Wildlife SOS.

>> Slon koji je 50 godina proveo u zatočeništvu plakao u trenutku oslobađanja

Iako su se bojali hoće li Raju prihvatiti ženke budući da je bio teško zlostavljan, njihovo mahanje ušima - očiti znak sreće - ohrabrio ga je i pokazao mu da mu one žele dobrodošlicu. Direktor organizacije, Kartick Satyana-rayan, kazao je: Oduševljeni smo što se Raju tako dobro uklopio s prvom obitelji koju je imao otkad je od svoje otet kao mladunac. Bio je zlostavljan 50 godina pa smo se bojali da neće moći živjeti sa svojom vrstom. Nije niti znao kako biti slon. Ali sad sve skupa izgleda kao da je oduvijek s njima".

Katrick je kazao i da su tri ženke Laxmi, Chanchal i Sai Geeta dotrčale do Rajua mašući ušima i trubeći surlama: "Svaka ga je dodirnula svojom surlom, tako ga ohrabrujući. Bilo je to nevjerojatno dirljivo nakon svega što je prošao". Video druženja novih prijatelja pogledajte ovdje.

Pročitajte više