"Šmrkao sam kokain u Buckinghamskoj palači"

Foto: Guliver/Getty Images

POZNATI glumac, pisac, komičar i TV ličnost Stephen Fry u svojoj je autobiografiji "More Fool Me" otkrio neke od manje poznatih avantura iz perioda kada se drogirao.

Naime, priznao je da je uzimao teške droge u Domu lordova, Donjem domu britanskog parlamenta, dvorcu Windsor, u velikom broju vrhunskih klubova i hotela, na BBC-ju, u uredima Daily Telegrapha, Timesa i Spectatora, ali "top mjesto" svakako je Buckinghamska palača.

"Iskoristio bih ovu priliku da se ispričam vlasnicima, upraviteljima i predstavnicima plemenitaških i neplemenitaških posjeda i stotina privatnih domova, ureda, stolova, kontrolnih ploča automobila i ostalih poliranih površina koje bih mogao dodati svojoj listi srama. Možda me zbog toga poželite otpisati, zabraniti mi ulaz ili me na neki drugi način kazniti zbog mojih prijašnjih prijestupa pa vam poručujem da je ovo pravi trenutak da posegnete za telefonom i pozovete policiju ili tajnika kluba", napisao je Fry i dodao da je potrošio nezamislivo puno vremena i novca na kokain iako je bio svjestan koliko je to glupo.

Dodao je i da kokain nije uzimao zbog bipolarnog poremećaja: "Nisam uzimao kokain jer sam bio depresivan ili pod pritiskom. Nisam ga uzimao jer sam bio nesretan (ili barem nisam svjestan toga). Uzimao sam ga jer mi se jako, jako svidio".

Pročitajte više