Smršavila 55 kilograma, ali sad ima novi problem: Tražila pomoć pa naišla na svakakve reakcije

Foto: GiveALittle

DJEVOJKA iz Christianchurcha na Novom Zelandu pozvala je sve svoje sljedbenike na Facebooku da joj pomognu u borbi protiv odbijanja zahtjeva za uklanjanjem viška kože s njezinog tijela.

Elora Harre 21-godišnja je djevojka koja stoji iza stranice Shrinking Violet. Na njoj je bilježila svoj napredak u gubljenju kilograma koji je započela u siječnju 2013. godine. Danas, dvije godine kasnije, ona ima 55 kilograma manje nego kad je krenula, a to je postigla prehranom s malo ugljikohidrata i redovitom tjelovježbom. Njezina stranica na Facebooku ima preko 21 tisuće sljedbenika.

A sad je od svih njih zatražila da joj pomognu u još jednom presudom koraku u njezinom životu. Objavila je razgovor s konzultacija za uklanjanje viška kože koji je obavila s kirurgom iz bolnice u Christchurchu, a iako joj je rečeno da je "savršen kandidat", bolnica tvrdi da nema novca za njezinu operaciju.

"Zašto unatoč tomu što postajemo pretila nacija, za nekoga kao što sam ja, tko je napravio sve što se od njega tražilo i skinuo kilograme koji su javno zdravstvo mogli koštati PUNO više, sad nema sredstava?", napisala je i dodala da joj višak kože na njezinom trbuhu, bedrima, listovima, donjem dijelu leđa, rukama, grudima i pazusima uzrokuje i psihičku i fizičku nelagodu.

 


Iz tog razloga pozvala je tisuće svojih sljedbenika da pošalju e-mail bolnici i ministru zdravstva kako bi je podržali u želji da ipak ode na operaciju. Isprva je odbila ponude za donacije komentirajući: "Plaćam porez i imam pravo na ovo".

Nakon toga ipak je napisala da je dogovorila konzultacije s privatnim kirurgom u travnju te objavila i akciju preko koje se može donirati novac. "Bila sam preponosna napraviti ovo sama, ali moja fantastična sestra je pokrenula akciju za mene da mi pomogne postići cilj za operaciju (Napomena: Ja ću svejedno ustrajati u ovome što sam pokrenula s bolnicom, da pokušam popločiti put za sve koji su u istoj situaciji kao ja", napisala je.

Akcija je pokrenuta danas, a u samo nekoliko sati Harre je prikupila 4000 od traženih 25.000 dolara. I iako očito postoje mnogi koji ju podržavaju, javili su se i oni kojima nije jasno s kojim pravom ovo sve radi: "Wow, stvarno? Zašto bi porezni obveznici plaćali tvoju operaciju? Svaka čast što si izgubila kilograme, ali možda nisi trebala niti dozvoliti da ih uopće natučeš? Smatraj ovo cijenom koju plaćaš za to što si se dovela do pretilosti. Ako ja želim umetke za guzicu, bi li mi porezni obveznici trebali i to platiti? Gdje se povlači linija? Je li tvoj život u opasnosti zbog viška kože? Nije. Je li to plastična operacija? Apsolutno", jedan je od komentara na njezinoj stranici.

Iz bolnice nisu odgovorili na upite novinara o ovoj temi, javlja novozelandski Stuff, a i sama Harre odbila je dati bilo kakve intervjue.

 

Pročitajte više