Spasio invalida koji je pao na tračnice: Svaka sekunda kao da je trajala 30!

Screenshot: ABC

MICHAEL MENCHACA vojnik je koji je 4. srpnja spasio život čovjeku u invalidskim kolicima, a nakon što se vijest pojavila u medijima proglašen je istinskim herojem.

Naime, on je u podzemnoj željeznici u Washingtonu ugledao muškarca u kolicima kako pada na tračnice, nakon čega mu je pohrlio u pomoć: "Vidio sam da je nešto palo na tračnice. Kad sam pogledao što je dolje vidio sam čovjeka koji je zavezan za svoja kolica. Jednostavno sam skočio dolje i počeo mu pomagati. Pokušao sam ga podići, ali potom shvatio da je svezan pojasom. Imao sam osjećaj da svaka sekunda traje 30", ispričao je za ABC.

Ipak, u tom se trenutku na pomoć odlučio još jedan prolaznik s druge strane tračnica, te su njih dvojica uspješno neidentificiranog čovjeka u kolicima izvukli na sigurno.

Zbog ovog bi čina Menchaca mogao biti odlikovan Soldier’s Medalom, najvišim priznanjem koje vojska dodjeljuje vojnicima koji nisu na ratnom području, a upitan smatra li da je njegov postupak bio herojski, odgovorio je: "Ne baš. Samo sam napravio ispravnu stvar".

Pročitajte više