Srednjoškolac milijunaš: Nije ni punoljetan, a na računu već ima 72 milijuna dolara

Foto: Instagram/Facebook

JOŠ NIJE napunio 18 godina, ali Mohammed Islam iz Queensa u New Yorku već je zaradio 72 milijuna dolara, a sve to trgujući dionicama tijekom velikog odmora.

Sedamnaestogodišnjak se za trgovanje dionicama zainteresirao kad je imao samo devet godina, piše New York Post.

Najpopularniji klinac u školi ima stan na Manhattanu i vozi BMW

Nije posebno iznenađenje da je jedan od popularnijih klinaca u školi, a svoje prijatelje često odvodi na večere naručujući skupa jela, kavijar od 400 dolara i svježi sok od jabuke.

Iako tijekom intervjua nije otkrio koliko je zapravo "težak", priznao je da je riječ o iznosu od osam znamenki, a mediji nagađaju kako se radi o 72 milijuna dolara. Koliko je od toga istina i koliko mladić zapravo zarađuje, pokazat će vrijeme. 

Zahvaljujući uspjehu već je iznajmio stan na Manhattanu i kupio novi BMW, ali još uvijek nema dozvolu pa priznaje da još nije imao prilike uživati u pravoj vožnji u svom novom ljubimcu.

"Što pokreće svijet? Novac"

Zanimljivo je spomenuti i da mu njegovi roditelji, inače imigranti iz Bengala u južnoj Aziji, još uvijek ne dopuštaju da se iseli iz zajedničkog stana  i da ne gledaju baš blagonaklono na ono čime se bavi.

"Moj otac nije zaposlen i često mu pomažem, a to mi je i svojevrsni poticaj. No, nije mu baš drago zbog onoga čime se bavim, a i majka je skeptična. Ipak, pomirili su se s tim da sam u nečem dobar pa ne vide problem u tome da se nastavim baviti stvarima kojima se bavim", govori Islam koji je aktivan i na društvenim mrežama gdje često objavljuje fotografije s tuluma i partija pokera.

"Što pokreće svijet? Novac. Ako novac ne teče, a firme ne funkcioniraju, nema inovacija, nema proizvoda, nema investicija, nema rasta i nema radnih mjesta", objašnjava Islam i dodaje da je njegov najveći životni i poslovni uzor Paul Tudor Jones, 60-godišnji milijarder, osnivač i čelni čovjek investicijske kompanije Tudor Investment Corporation (prema pisanju Forbesa, 108. najbogatiji čovjek u SAD-u).

Milijarder do kraja 2015. 

Islam objašnjava da je najvažnije što je naučio od Jonesa bila lekcija da se unatoč gubicima uvijek iznova treba vraćati u igru: "Moji su me gubici paralizirali, ali Jones se neprestano vraćao, čak i nakon što je izgubio stotine tisuća dolara. Njegova osobnost i tehnika čine ga uspješnim  i cilj mi jednog dana postati samo jedan posto onoga što on jest. Pred njim su bile mnoge prepreke, ali na kraju je završio na vrhu".

Planova je mnogo, a mladi Islam tvrdi da do kraja sljedeće godine želi postati milijarder.

Naravno, sve to namjerava postići tijekom studiranja.

Pročitajte više