Što bi Hrvati sa sobom ponijeli na pusti otok? Mobitele i računala!

Ilustracija: Shutterstock

GfK CENTAR za istraživanje tržišta u veljači 2013. godine proveo je istraživanje na populaciji internet korisnika u dobi od 14 do 65 godina.

Ispitanike se pitalo što bi sa sobom ponijeli na pusti otok. Najveći broj ispitanih (17 posto) odlučio se za nož/sjekiru ili neki drugi alat koji bi im sigurno poslužio u pronalaženju hrane, izradi nekih potrebnih predmeta ili čak u obrani.

Osim ovog korisnog predmeta za život na pustom otoku, na drugom mjestu nalaze se mobiteli (iako na pustom otoku nema struje) i knjiga (po 13 posto). Osim mobitela, kao ustvari beskorisnog predmeta za život na pustom otoku, osam posto bi ponijelo sa sobom neku vrstu računala (običan PC ili prijenosno računalo).

Devet posto je vjerojatno razmišljalo o žeđi koja bi ih mogla dočekati na pustom otoku, pa se odlučilo za vodu, kao nešto najneophodnije što bi ponijeli sa sobom, a isti postotak ispitanika sa sobom bi ponio šibice ili upaljač pomoću kojih bi sebi osigurali topli boravak, te eventualno nešto skuhali.

Žene bi češće sa sobom na pusti otok nosile knjigu (njih 18 posto) i mobitel (17 posto), muškarci nož (njih 25 posto), a oni stariji knjigu (16 posto) i računalo (15 posto).

Osim predmeta koje su ispitanici naveli u najvećem postotku, sa sobom na pusti otok neki bi ponijeli i radio, Bibliju, ribarski pribor, prekrivač, brod, sliku voljenih osoba, kremu za sunčanje, neku vrstu alkohola, cigarete, voljenu osobu...

Pročitajte više