Stotine golih trkača projurile kroz Zoološki vrt, evo zašto

Screenshot: YouTube

NEKOLIKO stotina potpuno golih ljudi protrčalo je u četvrtak kroz londonski Zoološki vrt kako bi podigli svijest o zaštiti tigrova. Trčanjem žele prikupiti novac za Zoološko društvo Londona, udruženje posvećeno zaštiti tigrova kroz globalne projekte očuvanja te vrste.

Neki trkači su od glave do pete išarali tigrove pruge, dok su drugi navukli samo par tenisica. Trka se već tri godine održava svake godine od nazivom "Utrka za tigrove".

"U posljednje dvije godine je ovim utrkama prikupljeno više od 115 tisuća funti za očuvanje tigrova. Nadamo se da ćemo ove godine inspirirati hrabre ljubitelje mačaka da se potpuno skinu i pomognu nam prikupiti više sredstava za nastavak našeg rada", rekla je Ali Corvett iz Zoološkog društva Londona za Mirror.

Voajeri koji su se ponadali da bi mogli nešto vidjeti ostali su kratkih rukava, jer se utrka održavala u zatvorenom Zoološkom vrtu tijekom noći.

Clare Sweeten i Amy Wellings, inače timariteljice u Zoološkom vrtu Marwell u Hampshireu bile su među onima koji su sudjelovali u goloj utrci.

"Radimo u Marwellu i brinemo se o velikim mačkama, to nam je velika strast. Bilo što možemo napraviti da utječemo na njihov opstanak na Zemlji je dobro", rekla je Wellings za Telegraph. 

Pročitajte više