Svake nedjelje već dvije godine on beskućnicima pomaže najbolje što zna

Foto: Instagram

FRIZER Mark Bustos radi u luksuznom salonu u New Yorku preko tjedna, ali nedjelje koristi kako bi pomogao beskućnicima.

Svakog vikenda na ulicama New Yorka je u potrazi za onima kojima je možda potrebno šišanje ili brijanje, a svakoj osobi prilazi s istim uvodom: "Želim za tebe danas napraviti nešto lijepo". Ako je osoba zainteresirana napravit će joj novu frizuru, a nedjeljom u prosjeku ošiša šestero ljudi. I radi to od svibnja 2012. godine.

Prije toga bio je na Filipinima gdje je vlasniku brijačnice platio da mu dozvoli da šiša siromašnu djecu. "Osjećaj je bio takav da sam odlučio malo pozitivne energije donijeti i u New York", kazao je za Huffington Post te ispričao priču o svojem najdražem klijentu: "Zvao se Jemar Banks. Nikad neću zaboraviti to ime. Nakon što sam mu ponudio šišanje i obrok po njegovoj želji nije puno pričao u procesu. Ali, kad sam mu pokazao rezultat prvo što mi je rekao bilo je: 'Znaš li nekoga tko zapošljava?'".

I iako je šišanje nešto naizgled banalno, na simboličan način ljudima može predstavljati nov početak i dati malo toliko željenog samopouzdanja, tvrdi Bustos i dodaje: "Svaki život je jednako vrijedan, svi zaslužujemo drugu šansu. Jednom mi je prilikom jedan čovjek na upit što želi jesti odgovorio: 'Nitko me nikad ne pita što želim. Obično samo dobijem ostatke'".

Pročitajte više