Svi tetoviraju ovaj znak, evo zašto

Foto: Twitter

POSLJEDNJIH dana društvene mreže preplavile su tetovaže s interpunkcijskim znakom.

U pitanju je točka sa zarezom, a tetoviranje upravo ovog znaka pretvorilo se u pravi pokret koji nosi naziv Semicolon Project.

Ideja iza projekta objašnjena je na mnogim blogovima, postovima, stranicama: točka sa zarezom ("semicolon") koristi se kad je rečenica mogla završiti ali nije. I iz tog razloga tetoviraju je svi koji su se borili s ovisnostima, depresijom, samoubilačkim mislima.

Ljudi objavljuju fotografije tetovaža (ili manje trajnih načina na koji su aplicirali točku sa zarezom na svoju kožu) kako bi iskazali solidarnost prema drugima kojima je bilo teško i kako bi se podsjetili na pozitivne promjene koje su napravili u svojim životima.

Pokret je osnovala Amy Bleuel još 2013. godine kao uspomenu na svojeg oca koji se ubio. Napravila je i stranicu, ali u međuvremenu se pokret proširio čitavim internetom. U "službenom" opisu pokreta stoji da je u pitanju "neprofitni pokret posvećen davanju nade i ljubavi onima koji se bore s depresijom, samoubilačkim mislima, samoozljeđivanjem i ovisnostima".

 

I used to suffer MDD.It was the darkest time of my life.I isolated myself.But I was lucky to have someone who had...

Posted by Phương Anh on Saturday, July 4, 2015
 

The Semicolon project....promote hope help and support to those suffering all types of depression, anxiety, self injury,...

Posted by Erinys Fury on Saturday, July 4, 2015

Pročitajte više