Tajanstvena Ava slama srca muškaracima na iznimno okrutan način

Foto: Tinder

SEKSI robot, film iz sfere znanstvene fantastike i aplikacija za spojeve novi je način internetskog marketinga koji je zapanjio one koji su se susreli s njim.

Sudionici festivala "South by Southwest" u Teksasu imali su priliku upoznati prekrasnu ženu na aplikaciji za spojeve Tinder, piše AdWeek.

Brock, prijatelj novinara AdWeeka Tima Nudda, upoznao je Avu, koja ga je odmah uvukla u filozofsku raspravu, postavljajući mu pomalo čudna pitanja, poput je li ikad bio zaljubljen i što je to što ga čini čovjekom.

Link koji mu je poslala odveo ga je na "Upoznaj Avu", prazan račun na Instagramu, na kojem su se nalazila tek dva filmska plakata i kratak isječak iz filma "Ex Machina". Na kraju se ispostavilo da je Avino lice zapravo lice glavne glumice tog filma, Alicije Vikander.

"Ex Machina" svoju je premijeru imao za trajanja festivala, a riječ je o mladom programeru upoznaje Avu, robota zastrašujuće sličnog čovjeku, Njihov susret je dio "Turingova testa", čija je teza da će stroj umjetne inteligencije uvjeriti ljude da je i on čovjek.

Ava na Tinderu postavlja pitanja koja bi strojevi mogli postavljati u pokušaju da razumiju ljude. No Brock nije jedini kojeg je prevarila.

"Tinder me doveo ovdje", napisao je jedan mladić ispod njene slike na Instagramu.

Brock je također povrijeđen zbog prijevare.

"Ava se poigrala mojim osjećajima", rekao je. 

Pročitajte više