Tim Janus: Upoznajte svjetskog prvaka u podrigivanju

PODRIGIVANJE se u većini slučajeva smatra nekulturnim činom, no za malu grupaciju ljudi, to je hobi koji gotovo da je prerastao u atletsku disciplinu.

Svi su oni članovi "World Burping Federationa", odnosno "Svjetske 'podrigivačke' federacije", a svojim neobičnim "puštanjem zraka" iz usta, žele skinuti stigmu koju ono u nekim kulturama još i danas ima, piše Huffington Post. Upravo iz tog razloga, petorica ambicioznih članova njihove udruge, našlo se nedavno u New Yorku kako bi sudjelovalo u jednom zanimljivom događaju – prvom svjetskom prvenstvu u podrigivanju. Nakon, po mnogim gledateljima, vrlo komičnog natjecanja, pobjedu je odnio Tim Janus i to podrigujući neprekidno 18,1 sekundu.

"Ovo sam radio čitavog života pred obitelji i prijateljima, stoga sam sretan što sam se napokon mogao popeti na pozornicu i nastupiti pred ljudima", izjavio je Janus.

Iako su mnogi smatrali da Janus zaslužuje mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda, istina je da rekord još od 2009. drži Talijan Michele Forgione, koji je podrigivao zapanjujućih minutu i 13 sekundi. No, Janus se ne predaje. On vjeruje kako će, bude li dovoljno trenirao, njegovo ime jednog dana u Guinnessovoj knjizi stajati na mjestu Micheleovog.

Pročitajte više