Travanj u Zagrebu u znaku jazza

Ilustracija: Shutterstock

POČEO je mjesec jazza u Zagrebu. Na brojnim lokacijama u gradu tijekom travnja u sklopu manifestacije "ZG JAM" bit će održano pedesetak koncerata.

"Manifestacija potječe od Smithsonian Institutiona u Washingtonu. Svrha je promocija svih događanja vezanih uz jazz, tako da ljude koji možda inače niti ne slušaju jazz potičemo da u travnju odu barem na jedan koncert. Šarolik je program i za svakog će se pronaći ponešto", kazala nam je Maja Savić iz Udruge za promicanje jazz glazbe i kulture - JAZZart. Najavljuje koncerte, kazališne predstave i radionice.

"To su radionice Jazz Lab u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži. One se održavaju utorkom. U travnju je specifično da ćemo imati priliku učiti od glazbenika iz sastava Charlesa Tollivera koji će nastupiti u Zagrebu. To je zanimljivo, a besplatno je. Imamo ovaj mjesec i predstavu "Ella i Marilyn", o Elli Fitzgerald i Marilyn Monroe u kazalištu Komedija".

Ulaz na neka događanja i programe je slobodan, a jazz ćete u Zagrebu teško izbjeći. Evo samo nekih od lokacija.

"Vip club, Mojo bar, Pod Starim Krovovima na Gornjem gradu, novo mjesto u Gajevoj - caffe bar Sova, Bacchus jazz bar, Melin u Tkalči. Ne morate ići u koncertnu dvoranu da bi slušali jazz. Ima puno ovako opuštenijih varijanti gdje se može normalno zabaviti, popiti piće i uživati u dobroj glazbi", ističe Savić.

Više informacija o programu "ZG JAM" pročitajte na službenoj Facebook stranici manifestacije i na službenoj stranici Udruge jazzart.hr.

Pročitajte više