Umrla Misao Okawa, najstarija žena na svijetu

Screenshot: YouTube

NAJSTARIJA osoba na svijetu, Japanka Misao Okawa preminula je u srijedu, nekoliko tjedana nakon što je proslavila 117. rođendan. Okawa je preminula od zatajenja srca, a u tom trenutku uz nju je bio njen unuk. Posljednje dane svog života provela je u domu za umirovljenike u Osaki, gdje su bili sretni što je baš kod njih najstarija žena na svijetu.

"Otišla je mirno, kao da je zaspala", rekao je djelatnik doma Tomohiro Okada za Usa Today, dodavši da je izgubila apetit prije desetak dana.

Okawa je rođena 5. ožujka 1898. godine, a kao najstariju osobu na svijetu priznala ju je 2013. godine Guinnessova knjiga rekorda. Na posljednjem rođendanskom slavlju rekla je da joj se njen život čini kratkim. Bila je kći proizvođača kimona te se udala 1919. za supruga Yukija, koji je preminuo 12 godina kasnije. Imali su dvije kćeri i sina, a Misao je dočekala rođenje četvero unučadi i šestero praunučadi.

Prije desetak dana preminula je i Leandra Becerra Lumbreras, za koju se tvrdilo da ima 127 godina i da je zapravo najstarija žena na svijetu. S obzirom na to da je izgubila potvrdu o rođenju, Guinness je nije priznao kao najstariju ženu na svijetu. 

Pročitajte više