Umro James Avery, zvijezda serije "Princ iz Bel-Aira"

Foto: Press

JAMES AVERY, glumac najpoznatiji po ulozi ujaka Phila (Phillipa Banksa) u popularnom sitcomu "Princ iz Bel-Aira", umro je u 66. godini, piše TMZ.

Avery je preminuo zbog komplikacija nastalih nakon operacije srca.

Vijest je na svom profilu na Twitteru potvrdio i Alfonso Ribeiro (Carlton) napisavši: "Duboko me rastužila vijest da je James Avery preminuo. Bio mi je kao drugi otac. Jako će mi nedostajati".

Vijest su za BuzzFeed naknadno potvrdili i Averyjevi glasnogovornici.

Iako je najpoznatiji po ulozi ujaka Phila iz popularne humoristične serije 90-ih, Avery se tijekom karijere pojavio u niz filmova i serija kao što su "Uvod u Anatomiju", "Harry's Law", "The Closer, "Enterprise" i "Lude 70-e".

Avery je rođen u Atlantic Cityju 27. studenog 1948. Tijekom rata u Vijetnamu služio je u američkoj mornarici, a na velikom se platnu prvi puta pojavio 1980. u filmu "The Blues Brothers". Nažalost, njegovo se ime nije pojavilo na odjavnoj špici.

U karijeri je, osim pojavljivanja u humorističnim i dramskim serijama, posuđivao i glas mnogim animiranim likovima, a jedna od najpopularnijih uloga bila je ona Shreddera u animiranoj seriji "Teenage Mutant Ninja Turtles".

Između ostalog, vodio je i dokumentarnu seriju "Going Places" na PBS-u.

Pročitajte više