Unatoč brojnim problemima, Sopek i Bijelić otvorili klub u Splitu

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

RENATA SOPEK i Sergej Bijelić jučer su svečano otvorili novi lounge bar Renate na Zvončacu.

Na otvorenju su se pojavili i Olja Vori, Lana Pavić, Mirta Šurjak, Ana Gruica, Petra Nižetić, Iva i Ivica Križanac, Mirko Hrgović i supruga Lana, Monika i Goran Sablić i mnogi drugi.

Podsjetimo, lounge bar Renate Sopek i Sergeja Bijelića u bašti na Zvončacu prekoputa splitske Banovine našao se na udaru građevinske inspekcije koja je prošlog mjeseca već intervenirala zbog previsoke nadstrešnice i zatvorila gradilište s nalogom da se sporni objekt ukloni.

Već mjesec dana kasnije problem su bile sjenice. Ima ih sedam komada i zapravo predstavljaju srž lounge bara pa smo tom prilikom pitali Sergeja Bijelića što će sada kada je inspekcija naložila uklanjanje.

"Još nismo ništa dobili. Čekamo rješenje Građevinske inspekcije. Iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju", kaže Bijelić.

Otkrio nam je i da se radovi izvode bez građevinske dozvole i da je upravo zbog toga ispao problem.

"Pravilnik o jednostavnim građevinskim radovima dopušta gradnju sjenica bez građevinske dozvole, ali Građevinska inspekcija ima neke svoje argumente kojima to osporava. Sjenice su inače pokrivene tendama", otkrio je Bijelić.

 

Pročitajte više