Uvjeravamo vas: Ove hiperrealistične skulpture nisu pravi ljudi

Foto: Sam Jinks

IZVLAČEĆI inspiraciju iz renesansnih kipara, Sam Jinks iz Melbournea stvara skulpture koje čak i izbliza nevjerojatno podsjećaju na stvarna ljudska tijela.

Njegova učenost na području specijalnih filmskih i televizijskih efekata uvelike potpomaže njegovu kreativnost kako bi ideja zaista postala pravo remek djelo.

Stil kojem se posvetio Jinks zove se hiperrealizam, a skulpture izrađuje od kombinacije silikona, ljudske kose, fiberglasa, smole i kalcijevog karbonata. Djela su inspirirana ljudima iz Jinksovog stvarnog života koje je on fotografirao kako poziraju na način da prikazuju vrlo kratke trenutke. Svako tijelo koje Jinks izgradi na svoj je način nesavršeno i ranjivo, piše Huffington Post.

"Volim misliti da promatrač osjeća nešto nakon što pogleda moja djela", rekao je Jinks za Australian Edge. "Možda vide nešto s čim se mogu poistovjetiti u svojim stvarnim životima".

Jinks prvo modelira od gline, zatim izrađuje odljev u silikonu, dodaje malo boje te svaku dlaku ručno pincetom stavlja na pojedino tijelo.

Pročitajte više