Vaše mame se seksaju (vjerojatno i više od vas)

Screenshot: YouTube

VAŠI roditelji imaju živahan seksualni život. Znamo da je to jako teško zamisliti, no istraživanja potvrđuju tu teoriju. Iako su vjerojatno zagazili u 60-e, seksualni život vaših roditelja zbog toga ne pati.

Istraživanje sveučilišta u Pittsburghu pokazalo je da se vaše majke seksaju gotovo jednako koliko i vi. U njemu je sudjelovalo 2100 žena u dobi od 24 do 84 godine, a znanstvenici su željeli povezati njihov seksualni život s fizičkim i mentalnim zdravljem.

U posljednjih šest mjeseci se, prema vlastitom priznanju, seksalo 62 posto žena. Postotak žena starijih od 60 godina koje su se seksale tek je tri posto manji kad se usporedi s postotkom svih ispitanica.

"Ljudi pretpostavljaju da se žene manje seksaju kako stare, da postaju seksualno neaktivne i da im seks nije važan, no to očito nije tako", rekla je autorica studije Holy Thomas za HealthDay.

Seksualno su aktivni i oni iznad 70 godina

Ovo istraživanje podupire ranija, koja su pokazala da je više od polovice muškaraca i jedne trećine žena starijih od sedamdeset godina i dalje seksualno aktivno. Studija je pokazala da je partner faktor koji utječe na seksualni život više od menopauze ili starenja. Naime, žene koje žive s partnerom ili su udane su čak osam puta aktivnije od žena koje žive same.

Žene su suočene s još jednim problemom, a to su društvene predrasude.

"Brojne žene htjele bi s liječnicima pričati o seksu, no to im je preneugodno", dodala je Thomas. 

Pročitajte više