Već im je naplatio 300 tisuća dolara: Jugoslaven u borbi protiv Yahooa i Googlea



NAKON što su ga Google i Yahoo na internetu predstavili kao kriminalca, Milorad Michael Trkulja iz Melbournea, tužio ih je i od Yahooa uspio naplatiti odštetu od 300 tisuća dolara, a parnica protiv Googlea još nije završila.

Naime, Vrhovni je sud u Melbourneu u ožujku presudio da je Yahoo kriv za uvredu, a odredili su i odštetu u iznosu od 300 tisuća dolara.

Problem između bivšeg estradnog menadžera Milorada Trkulje, Yahooa i Googlea nastao je u trenutku kada se njegovo ime pojavilo na jednoj australskoj stranici, a nesretni je Trkulja spletom okolnosti završio na listi deset najvećih kriminalaca te zemlje.

Do povezanosti s kriminalcima došlo je zbog pucnjave u koju je Trkulja bio umiješan i koja je rezultirala napisima o njegovoj navodnoj povezanosti s ljudima iz kriminalnog miljea što je on demantirao.

Ipak, Yahoo i Google tu informaciju nije promijenio, pa je pravdu odlučio potražiti na sudu.

"Tek kada sam zaprijetio tužbom, uklonili su stranicu, ali je tada već bilo prekasno. Nitko ne može objavljivati neistine, ne samo o meni, nego o bilo kome. Zato sam ih tužio, iako su oni veliki i bogati", rekao je novinarima Politike Banjalučanin koji je rodni kraj napustio prije 40 godina, a još se i danas izjašnjava kao Jugoslaven.

Trkulja je uvjeren da će spor dobiti, a najavljuje i skorašnju pobjedu nad Googleom.

Pročitajte više