Video - Ćiro u "Montevideo, Bog te video": Scenarij sam poderao i poručio im da ću pričati svojim jezikom

PROSLAVLJENI hrvatski nogometni trener i izbornik Miroslav Ćiro Blažević okušao se i u glumačkim vodama. Ćiro se u ulozi izbornika Ante Pandakovića našao u seriji "Montevideo, Bog te video" poznatog redatelja Dragana Bjelogrlića.

Ovog tjedna je u Srbiji emitirana treća epizoda serije, u kojoj se pojavljuje Ćiro, pa je "trener svih trenera" tim povodom za Alo! izjavio: "Prezadovoljan sam. Velika mi je bila čast što su baš mene izabrali da glumim izbornika tadašnje reprezentacije Jugoslavije. Samo da znate, kada su mi dali scenarij, ja sam poderao tekst, bacio sam ga u kantu i poručio im da ću pričati svojim jezikom. Okrenuo sam sve na zajebanciju i njima se dopalo".

"Gluma je puno teža od nogometa i za nju vam je potreban božji dar"

"Oko tisuću statista je nakon snimanja skandiralo: `Ćiro, majstore!`. Uzvratio sam im pozdravima i poljupcima. Nakon toga je moj prijatelj Radomir Antić organizirao večeru u moju čast. Bilo je predivno, uživao sam na snimanju. I bit ću iskren  - gluma je puno teža od nogometa i za nju vam je potreban božji dar. Ja ga nemam, ali sam se istinski potrudio da to publika ne primijeti", kazao je Ćiro.

Kad su ga pitali je li mu žao što je u glumačke vode uplovio tek u osmom desetljeću života, a ne ranije, Ćiro se našalio: "Što ranije?! Pa ja sam u najboljim godinama i uloga je stigla u pravom trenutku. Očekujem da me uskoro kontaktiraju iz Amerike! Smatram da sam spreman za Hollywood".

Na pitanje pije li u pojedinim scenama s načelnikom Anđelkom Komatinom, kojeg glumi Sergej Trifunović, zapravo vodu umjesto rakije, Ćiro je kazao: "Pa, lijepi moj, zar sumnjaš? Kod nas nema mjesta za improvizaciju i za foliranje. Kakva crna voda?! Prepečenicu smo pili".

"Ne znam kako su me mogli tek tako izgurati iz filma, sigurno su me bojkotirali jer sam Hrvat"


Zanimljivo je da se Ćiro pojavljuje samo u Bjelogrlićevom serijalu, a ne i u filmskoj verziji "Montevideo, bog te video". O filmu koji je premijerno prikazan prošle godine, Ćiro u šali kaže: "Ne znam kako su me mogli tek tako izgurati iz filma. Sigurno su me bojkotirali jer sam Hrvat (smijeh). Šalim se, sine moj... Vole me oni, a volim i ja njih. Taman posla da im uzmem za zlo tako nešto, sve su to zlatni ljudi".

O Draganu Bjelogrliću, redatelju filma i serije "Montevideo, bog te video", Ćiro je kazao: "Bjela je genijalac. Vjerujte mi da će on vrlo brzo nadmašiti i čuvenog Fellinija i da će biti jedan od najboljih redatelja na svijetu".

Pročitajte više