Zašto se išamarao Dubioza kolektiv?

Screenshot: YouTube

NAKON što se gotovo pola planete ovih dana polijevalo ledenom vodom u masovnoj histeriji zvanoj "ledeni izazov", ponešto drugačija verzija "izazova" stiže iz susjedne Bosne i Hercegovine.

No, ovaj je izazov malo "žešće" naravi i nije za svakoga. Ne radi se, naime, o ledenoj vodi, već o šamaranju. Akciju pod nazivom "Šamaranje Challenge" osmislio je voditelj Studentskog eFM radija Zoran Ćatić, koji je izazvao članove benda Dubioza kolektiv. Oni su, naravno, izazov prihvatili i tako je sve krenulo.

"Veliki broj naših sugrađana dovoljno je poliven vodom u ovogodišnjim poplavama, i ljudi čekaju zimu u kućama koje nemaju uvjete za život, dok istovremeno političari troše milijune na predizborne kampanje", poručuju članovi Dubioze i dodaju da pozivaju političare da se "dobro išamaraju", ali ne da bi sudjelovali u ovoj akciji nego čisto da se "raja malo zabavi".

Moto akcije glasi "Dobar šamar zlata vrijedi", a kako su se "išamarali" članovi Dubioze, što su još poručili i koga su nominirali, pogledajte u videu.

Pročitajte više