Zeleni istarski gonič: Pas koji vam neće dati šapu, već bocu!

Foto: Press

HIPERAKTIVNI, veseli partijaner, neumorni prezenter svojih vina po restoranima i noćnim klubovima... Najtalentiraniji predstavnik novije generacije istarskih vinara... Facebook vinarčić... Marketinški "uradi sam" Mag... Uspješan mladi poduzetnik... Natprosječni marketing za prosječna vina... Umišljeni napuhanko... Brižni tata dvije prekrasne kćeri... Mogli bismo nizati mišljenja o Bruni Trapanu i njegovim vinima još rečenicama, štoviše karticama.

No, Bruno Trapan ne mari za to. Šezdesetak tisuća boca s oko jedanaest hektara prošle berbe prodano je i popijeno i valja napraviti, prezentirati i prodati novih, čak nešto više boca, zbog prvog roda mladih vinograda.

Nova berba, novi izazov, nova malvazija i novi Bruno Trapan. U suradnji s poznatim istarskim dizajnerom Željkom Burićem pripremljeno je novo lice malvazije Ponente i "face lifting" Rubi rosea.

Rose dobiva navojni zatvarač i zasad ne mijenja etiketu, a malvazija Ponente je zalajala! Novom etiketom dominira silueta zelenog psa sa sedefasto bisernom ogrlicom i diskretno naznačenom ružom vjetrova, kao poveznicom sa zaštitnim znakom vinarije Trapan.

Tako opremljeni i malvazija i rose spremni su za ulazak u noćne i disco klubove, među navijačke skupine, na mjesta na kojima se i vina i vinar osjećaju kao doma.

Oba su vina "funky", pitka, svježa i razumljiva, a istovremeno nisu banalna. Sortna su. Roseom dominira teran i njegova voćnost svježeg crvenog voća i cvjetnost ljubičica i ciklama. Malvazijom dominira vegetalna i cvjetna nota, s pritajenom voćnošću zelene jabuke i agruma i snažnim sortnim retrookusom plemenite gorčine badema.

Ako želite čuti lavež malvazije, a ne želite davež konvencionalnosti, vinarija Trapan u Šišanu pokraj Pule je mjesto za vas, a vođena degustacija po vinaru je način da to ostvarite. Jednako tako i vinske večeri njihovih vina organizirane u hrvatskim restoranima i vinotekama, a napose njihovi štandovi na raznim izložbama vina i prezentacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pročitajte više