Želite li znati kada vas netko skine s liste prijatelja na Fejsu?

AKO ŽELITE znati kada vas netko ukloni sa svoje liste Facebook prijatelja trebali bi znati da za to ne postoji neka posebna aplikacija, a osim ako vrlo pozorno ne pratite popis svojih prijatelja, kada se njihov broj smanji, vjerojatno nećete biti sigurni o kome se točno radi

No, Mashable javlja kako je pronašao jednostavan zapis koji radi na Firefoxu, Google Chromeu, Operi, Safariju te Internet Exploreru, a koji vas obavještava kada vas netko na Fejsu "unfrienda", te vam javlja kada netko od vaših prijatelja deaktivira svoj profil, a pomaže vam i da lakše pratite svoje "frend requestove".

Ako ste zainteresirani za dodavanje ove opcije svojem Facebook računu iz Mashablea poručuju kako su je isprobali na Chromeu i Firefox te vam preporučuju da je isprobate, a mi vam prenosimo par jednostavnih koraka za njezino dodavanje:

1. Unfriend Finder

The Unfriend Finder autora Edouarda Gatouillata može se pronaći na stranici Userscripts.org. Ako koristite Chrome, instalirat će se automatski.

2. Za Mozilla Firefox korisnike

Oni koji se služe Firefoxom prvo će morati skinuti Greasemonkey add on.

3. Na Facebooku

Nakon instalacije na svojem ćete Facebooku vidjeti dvije nove mogućnosti. Na gornjem desnom dijelu vašeg ekrana pojavit će se "Unfriends" tab, kao i "Unfriends" opcija u vašoj Favorites listi.

Kada vas netko ukloni s liste prijatelja, iznad taba će se pojaviti obavijest s crvenom brojkom.

4. Notifications

Obavijesti Unfriend Findera vidjet ćete i u svom Notifications tabu

5. Unfriends info

Informacije će se pojavljivati i kada kliknete na "Unfriends" opciju na svojoj Favorites listi, gdje ćete saznati i datum i vrijeme kada ste uklonjeni s nečije liste prijatelja

6. Deaktiviranje

Uz to što ćete biti obaviješteni kada vas netko "unfrienda", bit ćete informirani i kada netko od vaših prijatelja deaktivira (i zatim opet reaktivira) svoj profil

7. Friend requests

Kao posljednje, koristite Unfriend finder kako bi pratili svoje friend requestove. Pokazat će vam zahtjeve koji čekaju odgovor, a znat ćete tko je vaš zahtjev ignorirao ili odbio.

Pročitajte više