Želite tijelo kao Jake Gyllenhall? Pripremite se za suludi trening

Foto: Press

KAKO bi se pripremio za ulogu u novom filmu "Southpaw", Jake Gyllenhaal svakog je dana odrađivao iscrpljujuće treninge, ali konačni rezultat bio je vrijedan truda.

Upravo zato mnogi su se muškarci zapitali kako mu je to pošlo za rukom, a glumac je odlučio otkriti "tajnu" u videu koji se nedavno pojavio na YouTubeu.

"Nisam imao pojma o boksu prije nego sam počeo trenirati. No, kako bih to odradio uvjerljivo znao sam da moram to naučiti. Kad se usredotočim na nešto, neću prestati dok to ne postignem. Ponosan sam na to, ali u isto vrijeme to je i nešto što mrzim kod sebe", govori iskreno Gyllenhaal.

Iako je i prije imao uloga za koje je trebao naporno trenirati, posljednjih godina imao je uloge koje nisu zahtijevale naporne treninge, iako je za izvrsni "Nightcrawler" smršavio 13 kilograma zbog čega je izgledao ispijeno i pomalo jezivo.

No, kako bi što uvjerljivije odigrao njujorškog boksača Billyja Hopea, Jake je nabio 7 kilograma mišića, a tijekom snimanja scena borbe često je znao primiti i stvarne udarce.

"Svaki put kada bih primio stvarni udarac, prva misao bila mi je: 'Bolje da su ovo snimili iz pravog jebenog ugla'", našalio se Jake i dodao da nije bio siguran želi li uopće snimati film o boksu: "Tako je puno klišeja u tim filmovima. Postoje dvije vrste boksačkih filmova, oni u kojima glavni lik pobjedi i oni u kojima izgubi. No, put do cilja svodi da se na ljudsko ponašanje, a želio sam da taj put djeluje stvarno".

Što se samih treninga tiče, Jake je izjavio: "Nisam imao pojma o boksu prije početka snimanja pa sam sve vrijeme učio boksati, a posljedica napornih treninga je razvijeno tijelo".

Ovaj 34-godišnji glumac svakog je dana proveo šest sati boksajući, a uz to je morao odraditi 1000 trbušnjaka ujutro i 1000 trbušnjaka prije spavanja.

Treninzi su započeli lakše kako bi glumac postao izdržljiviji. Isprva su trenirali tri sata na dan i to vrijeme podijelili na dva treninga (ujutro i navečer).

No, nakon dva mjeseca, treninzi su trajali šest sati, tri sata boksa ujutro, a poslijepodne tri sata kardio treninga/treninga za snagu. Svakog dana istrčao bi oko 13 kilometara nakon čega su uslijedili boksački treninzi.

Budući da se svakodnevno iscrpljivao, nije pratio strogi prehrambeni režim, ali ujutro bi unosio ugljikohidrate, a uvečer proteine. Konzumirao je puno ribe, pilećih prsa i jaja.

Stručnjak Ross Edgley tvrdi da je Jake trebao jesti kao i vrhunski sportaši jer takvi su treninzi veliki stres za tijelo kojem treba oporavak.

Redatelj Antoine Fuqua medijima je otkrio i jedan zanimljiv detalj. Jake je bio toliko posvećen pripremama da je prekinuo s djevojkom jer je cijele dane provodio u teretani.

"Trenirao je kao borac. Imao je sparing mečeve s drugim borcima koji su ga stvarno udarali. Nitko osim boksača ne zna koliko se morate žrtvovati da biste bili borac", govori redatelj.

Naravno, ovu priču o prekidu možemo shvatiti kao simpatičnu reklamu filma koja će dobro izgledati u tabloidima, a pravi razlog je vjerojatno nešto deseto. Međutim, u jedno možemo biti sigurni, zbog rezultata treninga skupio je daleko više simpatija brojnih ljepotica s kojima je nakon prekida viđan u Londonu.

Jedna od njih je i zgodna Britanka Anna Liban koju je Jake tamo upoznao.

Pročitajte više