Život s najvećim glodavcem na svijetu: Gary živi baš kao pas

Screenshot: YouTube

LJUDI se dijele na one koji vole mačke i one koji vole pse, ali Melanie Typaldos najviše voli kapibare, odnosno vodenprasad.

U pitanju su najveći glodavci na svijetu, veličine su srednjeg do velikog psa, a Melanie Typaldos i Richard Loveman dijele svoj dom u Teksasu s jednim od njih, Garyjem, koji teži 50 kilograma: "Iako je nekim ljudima čudno, ne postoji velika razlika od toga da za ljubimca imate mačku ili psa. Gary je vrlo pametan i pun ljubavi. Brzo uči trikove, brže nego prosječan pas. Zna puno toga", ispričala je vlasnica za Telegraph.

Ona i njezin suprug zaljubili su se u južnoameričke glodavce za vrijeme posjeta Venecueli te nabavili jednog prije više od tri godine. Iz tog su razloga izgradili i bazen u dvorištu, kako bi novi ljubimac imao što bolje uvjete za život, ali Caplin Raus, koji je za vrijeme života postao i slavan na Twitteru, uginuo je od posljedica encefalitisa.

Ubrzo nakon toga Typaldos i Loveman nabavili su Garyja, koji se sad druži s njihovim drugim ljubimcima, konjem, psom, mačkom, zečevima i kornjačama: "Vrlo se dobro slaže s njima, iako zečeve voli loviti iz zabave. Ponekad se naljuti na kornjače jer misli da mu 'napadaju njegov teren', a on ne može ništa napraviti po tom pitanju", ispričala je Typaldos.

Vlasnici Garyja vode i lokalne škole kako bi djecu naučili ponešto o ovoj životinjskoj vrsti, ali iako ga oni obožavaju, upozoravaju da to ipak nije ljubimac za svakoga: "Kapibare znaju biti vrlo agresivne i njihovi su zubi vrlo oštri. Gary nije agresivan, ali ugriz kapibare može imati jako ozbiljne posljedice", zaključila je vlasnica.

Pročitajte više