Znanstvenici tvrde: Florence Colgate ima savršeno lice



NAKON što je 18-godišnja Florence Colgate pobijedila na jednom natječaju za najljepšu ženu prirodnog izgleda, mnogi su počeli komentirati kako Florence zapravo ima savršeno lice. Ta teorija je sad potvrđena i znanstveno. Naime, Florence prema znanstveno utvrđenim parametrima ima savršeno lice, piše Daily Mail. Parametri za utvrđivanje takvih tvrdnji su simetričnost lica te optimalni razmak između usta, očiju, brade i čela.

Naprimjer, znanstvenici kažu da savršeno proporcionalno lice mora imati oči razmaknute u omjeru od 46 posto ukupne širine lica, a Florence ima 44 posto.

Osim britanskih znanstvenika, u istraživanje se upustila i Carmen Lefevre, magistra sa Sveučilišta St. Andrews koja je zaključila da Florenceina "savršenost" leži i u tome što ima krupne plave oči, visoke jagodice i pune usnice, a to su klasični kulturni segmenti za utvrđivanje ljepote.

Valja istaknuti i kako natjecanje na kojem je Colgate pobijedila, "Lorraine: Naked", obuhvaća samo natjecateljice bez plastičnih operacija i šminke na licu.

Pročitajte više