Zombi apokalipsa: Žrtve ebole "ustale iz mrtvih" i prestravile stanovnike afričkih sela

Foto: Guliver/Getty Images

PANIKA se proširila afričkom zajednicom nakon što su se pojavili bizarni izvještaji u kojima stoji da su žrtve ebole "ustale iz mrtvih".

Lokalni mediji pišu kako su u dva odvojena slučaja, dvije žrtve ebole preminule od posljedica ove teške bolesti u okrugu Nimba u Liberiji, a zatim i uskrsnule. To je pak izazvalo val panike među lokalnim stanovništvom koje očito nije previše marilo za to da cijela priča djeluje suludo i da za sve možda postoji neko daleko logičnije objašnjenje od zombi apokalipse.

Naime, list The New Dawn piše kako su Dorris Quoi i Ma Kebeh upravo trebale biti pokopane, ali tada se dogodilo "nezamislivo". Ustale su iz mrtvih i počele šetati uokolo, a vijest o ovom tobožnjem uskrsnuću munjevito se proširila zajednicom i započela val panike. 

Neki stanovnici sela Hope tvrde da nemaju namjeru dopustiti "uskrslim" susjedima da žive s ostalim stanovništvom.

No, to nije sve. U moru bizarnih vijest ističe se i ona o lokalnom liječniku koji tvrdi da može izliječiti zaražene - budući da je i sam preminuo prije nekoliko tjedana.

Inače, otkako je epidemija ebole u zapadnoj Africi izmakla kontroli, preminulo je više od 2800 ljudi, a procjenjuje se kako ih je 5800 zaraženo virusom.

Pročitajte više