Zvijezda serije "The Walking Dead" sudjelovala u hvatanju trgovaca seksualnim robljem

Screenshot: CBC

GLUMICA Laurie Holden, najpoznatija po ulozi Andree u AMC-jevoj hit seriji "The Walking Dead", nije se dosađivala otkad je napustila snimanje.

Štoviše, glumica je nedavno odradila "ulogu života". Naime, Holden je ranije ove godine sudjelovala u tajnoj operaciji hvatanja trgovaca seksualnim robljem, a pritom je spašeno 55 djevojaka. Neke su žrtve imale samo 12 godina.

Njezina je misija bila odvući pažnju djevojkama dok su se vlasti približavale trgovcima.

"Pretvarali smo se da imamo djevojačku zabavu, a moja je uloga bila glumiti djevojku jednog od bogatih Amerikanaca, a ideja je bila da zavaram djevojke i trgovce da sam djevojka koja se samo želi zabaviti s dečkima", rekla je Holden za CBC News.

Glumica je bila jedna od civila koji su željeli sudjelovati u operaciji nevladine organizacije i kolumbijskih vlasti. Glumicu su kontaktirali jer znali su da je već sudjelovala u sličnim operacijama u Kambodži i Vijetnamu, međutim, bile su to daleko manje operacije koje nisu bile toliko opasne.

Udrugu Operation Underground Railroad vodi bivši CIA-in istražitelj Tim Ballard, a specijalizirani su za spašavanje žrtava trgovine seksualnim robljem.

U operaciji, koja će biti i tema nadolazećeg dokumentarca "The Abolitionists", oslobođeno je 55 žrtava, a uhićen je i trgovac seksualnim robljem Marcus Bronschide koji se uglavnom bavio trgovinu mladim djevojkama.

"Ono što me rastužuje, unatoč uhićenju četiri trgovca za koja se nadam da će platiti, jest da mnoge od tih djevojčica ne znaju za ništa bolje. Znam da smo učinili nešto dobro, ali znam i da je potrebno učiniti još mnogo toga", rekla je glumica.

Pročitajte više