AC/DC morao odgoditi američku turneju jer im je frontmen skoro oglušio

Foto: Splash

ČLANOVI benda AC/DC morali su odgoditi ostatak aktualne američke turneje nakon što su liječnici frontmena Briana Johnsona upozorili da bi zbog buke na koncertima mogao u potpunosti oglušiti.

Bend su dramatično objašnjenje objavili na svojoj službenoj web stranici, a pritom su najavili i da će bend kasnije tijekom godine nadoknaditi propuštene datume, no uz drugog pjevača čije ime još nije objavljeno.

68-godišnji Johnson je vodeći vokal AC/DC-ja od 1980. godine, a fanovi tvrde da bez njega bend nikada neće biti ono što je bio.

 

AC/DC RESCHEDULING UPCOMING U.S. TOUR DATESAC/DC’s lead singer, Brian Johnson, has been advised by doctors to stop...

Posted by AC/DC on Monday, 7 March 2016

Inače, dokazano je da buka već iznad 85 decibela može oštetiti sluh. Za usporedbu, običan razgovor obično se kreće oko 60 decibela, 110 decibela je buka zabilježena u noćnim klubovima, dok buka na rock koncertima nerijetko doseže i 115 decibela. Buka koja nastaje tijekom polijetanja zrakoplova doseže primjerice tek nešto više - oko 120 decibela.

AC/DC je svoj posljednji album Rock or Bust izbacio u studenom i od tada se nalaze na turneji. Od 2014. godine nastupaju bez jednog od osnivača benda, gitarista Malcolma Younga, koji je od koncerata morao odustati budući da pati od demencije.

Pročitajte više