Advent u Zagrebu je gotov, no najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi i dalje oduševljava

Foto: Press/Backo Mini Express

USPJEHU ovosezonske manifestacije Advent u Zagrebu, koja je u prosincu 2015. glavni hrvatski grad okitila titulom najposjećenijeg mjesta Lijepe naše, s ostvarenih 68.973 turističkih dolazaka i 123.140 noćenja, uključio se i projekt Backo Mini Express - najveća makete željeznice u jugoistočnoj Europi.

Plod je to četverogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnog prostora naše države (85 posto hrvatski proizvod) premijerno je činio blagdansku ponudu Adventa u Zagreba u prosincu i siječnju, kojega su odlično prihvatili domaći i strani posjetitelji.



Blagdanske sadržaje najveće makete željeznice jugoistočne Europe kojom na 75 četvornih metara prometuje više od stotinu vlakova, na čak 1.050 metara mini – tračnica, svakodnevno je tijekom Adventa posjećivalo u prosjeku stotinjak gostiju.


Tijekom četiri nedjelje Adventa, posjet Backo Mini Expressu bio je besplatan, što su posebice iskoristile zagrebačke obitelji s djecom. Od inozemnih gostiju najviše su nas posjećivali turisti iz Slovenije, Njemačke, Srbije, Italije...

"Kao najveća maketa željeznice jugoistočne Europe drago mi je da smo svojim obolom uveličali ovu manifestaciju, te pomogli u osvajanju titule najboljeg božićnog sajma u Europi, uz izniman porast dolazaka turista", komentirao je Antun Urbić Backo.

Maketom su u vrijeme Adventa vozili posebni božićni vlakovi, a cijelo okružje ovog jedinstvenog projekta bilo je uronjeno u posebne blagdanske zvučne i vizualne dekoracije. Ako niste bili u muzeju, pogledajte što ste propustili.   

Pročitajte više