Aeromiting Open Air: Bare ispsovao političare, iz publike ga gađali punom čašom

NAKON cjelodnevnih atrakcija u nebeskim visinama, kraj Aeromitinga na Lučkom održanom povodom stote obljetnice Aerokluba Zagreb obilježili su nastupi bendova. Na velikom Open Airu prohladnu večer zagrijali su Majke, Pipsi, Zadruga, Cinkuši, Kino klub, TRN i S3ngsi. Da koncert ne bude samo glazbeni događaj, pobrinuo se Goran Bare.

Bare političarima na vlasti: "Ma pička vam materina svima"

Na nastupu Majki, Bare je pauzu između pjesama iskoristio da se osvrne na dnevno-političku situaciju u zemlji. "Jebem im mater svima, sve ih nabijem", započeo je Bare tiradu po političkoj eliti. Najomraženiji su mu, očito, premijerka i "onaj debeli s brčićima koji jednom godišnje ode nekud van i posudi lovu". U jeku njegove govorancije koja se uglavnom svela na nizanje sočnih psovki, Baretu je netko iz publike na pozornicu bacio punu plastičnu čašu. "Samo me gađaj pivom, samo daj, pička ti materina. Ma nije čak ni piva, vodom me gađaš, pa mislim...", zgražao se Bare. Poslije je nastavio s onim što mu najbolje ide, glazbom, i priuštio publici uživanciju u najvećim hitovima legendarnih Majki.

"Novi album bit će brutalno žestok i tekstualno maksimalan"  

Budući da je još ranije i sam isprobao čari letenja, pitali smo ga kako mu je bilo. " Letjeti mi je bilo odlično, sviđa mi se to kao sport. Na padobran se ipak ne bi odlučio", rekao je Bare. Jučer je na Lučko stigao ipak prekasno da bi pogledao cjelodnevni zračni šou, ali je zato sve koji su osim u avionima došli uživati i u dobroj glazbi počastio nastupom u svom stilu. Majke su redale stare i novije hitove, kojih će, kaže "lutak iskrivljenog lica", uskoro biti još. "Radimo na novom albumu, ide odlično. Nova postava Majki je genijalna, oni su pravi kraljevi rock`n`rolla, Majke na petu potenciju. Novi album bit će brutalno žestok i tekstualno maksimalan", rekao je za Index Bare te se se zaputio na pozornicu i razvalio.

"Ne volim se ni na vrtuljku voziti, a kamoli da se okrećem u avionu"

Prije njih, publiku su rasplesali Pips, Chips & Videoclips. Dubravko Ivaniš Ripper nije bio posebno oduševljen avionskom predstavom na Lučkom. "Pa kaj ja znam, morali smo se stišati na probi da se čuje kak` oni probijaju nadzvučni zid", požalio se pjevač. Sam je letio jedino kao putnik. "Meni je avion jedino prijevozno sredstvo, ostalo me baš ne interesira. Ne volim se ni na vrtuljku voziti, a kamoli da se okrećem u avionu. Ni padobrani me ne privlače, prelud sam ja za to", kaže Ripper. Dodaje da sa svojim bendom, kao i uvijek, radi na novim pjesmama. "To radimo već 18 godina, bez pauze. Nedavno smo izdali kompilaciju na USB sticku i tamo ima jedno 45 minuta muzike koja do tada nije bila izdavana, tako da se nije radilo samo o ponavljanju gradiva. A ne znam hoćemo li uopće ikada više izdavati klasični CD, kada dođe vrijeme za prezentaciju nekog novog materijala, smislit ćemo kako ćemo to napraviti. Vidjet ćemo što će se tada događati s diskografskom industrijom", rekao je Ripper. Do nekih novih izdanja sasvim su dovoljni bili oni dobri stari hitovi da publiku rasplešu i raspjevaju.

Open Air na Lučkom etno zvukom su obojili popularni Cinkuši, a prije njih su legendarni rockeri iz Zadruge pokazali kako se praši po zagorski. Frontmen Kreša na kraju je dao savjet svima koji bi se voljeli baviti letenjem: "Pilot se ne postaje tak` da ostanete zadnji na šanku već marljivim trudom, učenjem i vježbanjem".

Luka iz Kino kluba volio bi probati skok padobranom

Čim je završio program aeromitinga, Open Air koncert su startali bendovi TRN, S3ngs i Kino klub. Luka iz Kino kluba nije se sam okušao u letenju jer toga dana nije stigao no svakako namjerava. "Otprije nemam neke veze s letenjem, tata mi je jednom pričao da je vozio avion, ali mu ne vjerujem. Svakako bih volio probati, baš kao i skok s padobranom. Kad sam bio mlađi bavio sam se više ovim ekstremnim sportovima, sad više nemam vremena, samo sviram i bavim se bendom", rekao je za Index Luka. Nedavno je Kino klub snimio spot za novi singl "Vrati se u Zagreb". "Spot je super, jedna prijateljica glumi u spotu, ide od Rovinja do Dubrovnika, putuje back packom. Snimili smo prekrasne kadrove Hrvatske s mora, dok ona putuje, mi smo u Zagrebu u depri", kaže Luka. Dodaje da već spremaju novi album. "Htjeli bi odmah izdati i drugi, imao već materija i radimo na tome", kaže Luka.     

    

Pročitajte više