Agencija Midikenn ekskluzivni zastupnik Marcusa Schenkenberga

Marcus Lodewjik Schenkenberg van Mierop, poznatiji kao Marcus Schenkenberg rođen je 4. kolovoza 1968. godine u Stockholmu u Švedskoj. Sa 17 godina počinje raditi kako bi uštedio dovoljno da posjeti svog prijatelja u SAD-u. Ubrzo dolazi u Los Angeles gdje u početku radio kao muška dadilja. Dosta vremena provodi na poznatoj Venice Beach gdje otkriva novi hobi - rolanje.

Upravo ga tamo, 1989. godine, otkriva fotograf Barry King i preporuča mu bavljenje manekenstvom. Marcus radi probne testove i odlučuje se za karijeru modela.
Nedugo nakon njegova "otkrića" boravi na relaciji New York - Pariz gdje počinje karijeru.

Kultni status Schenkenberg stječe provokativnom kampanjom za Calvin Klein koju je snimao svjetski poznati fotograf Bruce Weber, a s kojim je surađivao i Midikennov model Sanela Seferagić. Kampanja prikazuje crno-bijelu fotografiju nagog Marcusa pod tušom kako u ruci drži Calvin Klein traperice. Nakon odrađene svjetske kampanje za Calvin Klein (početkom 90-ih), Marcus Schenkenberg postaje prvi muški top model u svijetu.

Spomenutu titulu samo je potvrđivao uspjesima koji su dalje slijedili: svjetske kampanje za Gianni Versace, Donna Karan, Emanuel Ungaro, naslovnice i editorijali časopisa poput Vogue, Elle i Bazaar. Osim što je vladao modnim pistama noseći revije za najpoznatije svjetske dizajnere (Giorgio Armani, Versace, Ungaro, Ralph Lauren), Marcus se afirmirao kao i uspješan glumac.

Tijekom godina se pojavljuje u velikom broju filmova: Prince Valiant (1997), Modern talking (1999), Hostage (1999), Dinner Rush (2000), serija i TV emisija: V.I.P. (1998.), VH1s The Surreal life i drugima.

Svestrani Marcus bavi se i pisanjem, pa je tako 1997. godine izdao autobiografsko djelo  "New Rules", gdje je opisao svoj životni put te komentirao manekensku, glumačku karijeru. Glasnogovornik je najveće organizacije za zaštitu i prava životinja PETA (People for the ethical treatment of animals).

Marcus Schenkenberg kao prvi muški top model ikada spada u "zlatnu generaciju" modela koji su obilježili devedesete godine, poput Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Cindy Crawford i Helena Christensen.

Hrvatskoj javnosti Marcus je poznat po nastupima na modnim revijama za Heruc Galeriu. 1999. se održava modna revija "Enrico Coveri", a 2004. održava se modni spektakl "Estare Culto: The Dream" kada Midikenn u suradnji sa Herucom dovodi u Hrvatsku preko 40 svjetskih top modela među kojima su bili: Karolina Kurkova (tadašnji broj jedan model na svijetu), Alek Wek, Kristina Sajko i naravno - Marcus Schenkenberg.

Pročitajte više