Ako niste uspjeli pobjeći na more, evo gdje se možete odlično zabaviti i u Zagrebu

Foto: Luka Šangulin/Index, Video: Katarina Sapina/Index

AKO STE ovih dana umjesto da ležite na luftiću negdje uz obalu zaglavili u Zagrebu, nemojte se uzrujavati, jer je i naša metropola ovog ljeta prepuna događanja. 

Među mnogim festivalima koji se već tradicionalno održavaju u centru Zagreba, istaknuo se i jedan na Trešnjevci. 

Plac Mljac, festival koji se od srijede do nedjelje odvija na Trešnjevačkom placu, privukao je mnoge građane, a ni mi nismo odoljeli da ga ne posjetimo. 

Osim štandova s voćem i povrćem koji su za ovu priliku otvoreni do 22 sata, ovdje možete popiti piće, isprobati neku od poslastica ili zaplesati uz živu glazbu. 

Riječ je o open-air noćnoj tržnici koju će Zagrepčani moći posjetiti pet dana u komadu.

Događaj je nastao kako bi se oživio neiskorišteni prostor Trešnjevačkog trga u večernjim satima, a posjetitelji mogu otkriti dušu Trešnjevke kroz proizvode njenih građana. 

Osim veselog trešnjevačkog festivala ne zaboravite posjetiti ni zagrebačko More knjiga koje se od 29. lipnja do 8. srpnja održava na Zrinjevcu

Od glazbenih večeri, preko filmskih projekcija do mogućnosti kupovanja knjiga uz popuste - Zagrepčani sve to mogu doživjeti odmarajući se u ležaljkama na jednoj od najljepših umjetnih plaža u Hrvatskoj.

Ako vam ponestane ideja, uvijek se možete odmoriti u Art parku gdje možete vidjeti fantastične radove svjetskih umjetnika, sudjelovati u kvizovima i radionicama, ali i uživati u glazbenim večerima. 

U suradnji s brojnim suradnicima, organizatori ljetnjih događanja u Art parku zaista su se potrudili da Zagrepčane privuku u ovaj najljepši mali park u centru Zagreba, kako ga mnogi nazivaju. 

Pop Up Summer Garden na Tuškancu definitivno je jedno od najljepših mjesta u gradu trenutno. Počeo je u lipnju, a Zagrepčani će u njemu moći uživati sve do rujna. 

Gardenom dominira prekrasni dizajn poput drvenih klupa i ležaljki na kojima posjetitelji mogu odmarati i uživati u atmosferi i događanjima. 

Uz mnoštvo glazbe i kulturnih manifestacija, u Pop Up Summer Gardenu ljeto će u Zagrebu biti mnogo izdržljivije.

Ljubitelji filmova, nakon Pop Up Summer Gardena možete produžiti i do ljetnog kina na Tuškancu koje je već počelo sa svojim filmskim programom.

Tradicionalno, tu je i ljeto na Strossu koje, čini se, Zagrepčani pomalo zaboravljaju u izboru mnogih novih ljetnjih događanja. 

Najromantičnije šetalište u gradu, ono Strossmayerovo, postalo je poprište brojnih događanja poput koncerata, kina na otvorenom, ali i likovnih izložbi. A definitivno pruža i najbolji pogled na grad u toplim ljetnim večerima. Događanja će trajati do rujna.

Za ljubitelje nogometa na Strossmayerovom trgu smjestila se Foodballerka, fan zona puna odlične hrane, pića i zanimljivih glazbenih događanja.

Na Foodballerki možete pratiti utakmice svjetskog nogometnog prvenstva, a festivala se održava do 15. srpnja, odnosno do kraja nogometne euforije.

Pročitajte više