Ako planirate gledanje utakmice s ekipom, najprije pročitajte ovo

Foto: 123RF

EUROPSKO nogometno prvenstvo samo što nije počelo, a pripreme za navijanje s ekipom u punom su jeku. Dok razmišljate gdje ćete i s kim odgledati prvu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije, najprije provjerite naš popis pet najčešćih tipova navijača i provjerite prepoznajete li nekoga iz svoje ekipe. Ali, budite iskreni, u barem jednom tipu ćete se i vi prepoznati.

1. Znalac, ali naporan

Sa zviždukom za početak utakmice počinje i on. Najprije će vas upoznati s poviješću obje reprezentacije, koje su naslove osvojile, tko su im bili najbolji igrači, a često se sjeća i tko je od njih koliko žutih kartona dobio u najvažnijim utakmicama. Zapamtite, ako samo kimate glavom i pravite se da vas zanima, to ga sigurno neće utišati.

Ispričat će vam ponešto i o svakom igraču na terenu, a neće zaboraviti spomenuti ni trenera ili sudce. Jedini savjet koji imamo za vas ako ste u ovom opisu prepoznali nekoga iz vaše ekipe je - nastojte sjesti što dalje od ovog tipa navijača, inače ćete se nakon gledanja utakmice osjećati kao da ste bili na satu povijesti.

2. Zarazni fan

Svi imamo barem jednog frenda u ekipi koji prije važnih utakmica hrvatske reprezentacije na kave subotom počne dolaziti u kockicama, a na autu su mu odavno navijački rekviziti. Svi u vašoj ekipi znaju da će kućni party gledanja utakmice on organizirati te da se na njemu ne smijete pojaviti bez navijačkih rekvizita.

Za vrijeme gledanja utakmice nije vam dozvoljeno pričati ni o čemu drugome, a kad on povede pjevanje neke navijačke pjesme, bolje vam je da se priključite. Iako su ovakvi tipovi navijača ponekad naporni, pogotovo ako ne dijelite s njima istu količinu navijačkog entuzijazma, mora im se priznati da je njihova euforija zarazna i nije je teško slijediti.

3. Svi su mu krivi

Ovaj tip navijača nam je svima dobro poznat. On najviše voli svoju reprezentaciju, trenera, dijeli komplimente igračima za svaki potez i slično. Ali čim situacija na terenu izmakne kontroli, njegovo se ponašanje drastično mijenja. Sudac mu je najčešće kriv za sve, a treneru nastoji objasniti kojeg je igrača trebao maknuti s terena ili kojeg je trebao ubaciti. Upire prstom u apsolutno sve i svakoga na terenu, svi su krivi. Vama i ostalima u ekipi je najbolje složiti se s njim i podržati ga u navodima, inače biste i vi sami mogli biti krivi za trenutni loš rezultat ili lošu igru na terenu.

4. Glavni pesimist

Sigurno poznajete nekoga tko misli da nemamo šanse, ali svejedno dolazi na druženje i gledanje utakmice. Nažalost, mišljenje često ne zadrži za sebe, već kreće od prve minute s komentarima poput ''znao sam, nije trebao on biti u prvoj postavi, nije spreman'' ili ''nemamo šanse, nisu u formi''. Čak i ako vodimo s dva gola razlike, on ne prestaje ponavljati da to neće potrajati, da nismo dobri u obrani, da će nam uskoro zabiti gol i slično. Njegovu pesimizmu jednostavno nema kraja i nema tog rezultata koji bi njega zadovoljio i natjerao da kaže nešto pozitivno.

5. Dežurni gurman

Gledanje utakmica bez obilja hrane i pića je bezveze - njegov je moto. Na druženja i gledanja utakmica on dolazi samo zbog hrane i pića, a nerijetko i provjeri prije samog dolaska hoće li biti nečeg za prigristi. Koliko god da je utakmica napeta, on će bez pardona pitati: ''Je l' ovo zadnji čips?'' ili ''Želite da donesem još koje pivo?''. Njegovo dobro raspoloženje ne može pokvariti negativan rezultat na utakmici, već se to može desiti samo ako ponestane hrane ili pića.

Stvarajmo povijest zajedno

Bez obzira na to jeste li se prepoznali u nekom od ovih opisa ili ne, pokažite svojoj ekipi koliko ste dobar navijač i prijavite se na Virtualni stadion, gdje možete sudjelovati u snimanju najduže navijačke pjesme Igraj moja Hrvatska, koja će se montirati u 24-satni spot. Sve što trebate napraviti, je snimiti sebe ili ekipu kako navijate uz pjesmu Igraj moja Hrvatska.

Prijaviti se možete ovdje.

Sve sudionike čeka mogućnost i osvajanja vrijednih nagrada. Najpopularnije prijave svakog dana i tjedna osvajaju vrijedne nagrade, a prijave koje se posebno svide reprezentativcima osvajaju PlayStation 5 i potpisani dres.

Navijačko ludilo je već počelo, a kako su to napravili drugi, možete pogledati ovdje.

Budite kreativni i prepustite se nogometnoj euforiji.

Sadržaj donosi Index u suradnji s Hrvatskim Telekomom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.