Alka Vuica: Nikad nisam imala dovoljno novca da platim Bregovića...

IAKO više nije kolumnistica, Alka Vuica i dalje pronalazi prilike za komentiranje aktualnih društvenih zbivanja, a za tjednik Arenu osvrnula se na novi Severinin album "Zdravo Marijo", kao i na domaće glazbene festivale, za koje tvrdi da su namješteni. "Ne da mislim da su namješteni, nego znam da jesu! Pitat ćete me zašto onda odlazim na festivale? Za Splitski festival sam vezana i mnogo je mojih dobrih pjesama rođeno na tom festivalu pa čak i čuvena 'Varalica' koja nije ni ušla u finale te godine", kaže Alka.

Još kad je prije dvije godine objavljeno kako će Goran Bregović surađivati sa Severinom na njezinom novom albumu, Alka Vuica okomila se na "dinamični duo", a zlobnici su pričali kako o njima govori negativno jednostavno zato što je ljubomorna, tj. zato što si ne može priuštiti jednog od najpopularnijih ex-yu glazbenika kao suradnika na albumu. Pjevačica i spisateljica to je na neki način i priznala u tjedniku Arena.

"Brega je stalno tvrdio da se više ne razumije u pop glazbu, a koliko god sam ga nagovarala na suradnju, nikad nisam imala dovoljno novca da ga platim. On je jednostavno takav čovjek - bez obzira na prijateljstvo morate platiti punu cijenu", iskreno će Alka o bivšem frontmanu Bijelog dugmeta koji je za Severinin album navodno dobio više od 60 tisuća eura.

Osim što komentira javnu scenu u Hrvata, Alka se bavi i pisanjem nove knjige, a predstavit će se i na skorašnjem Splitskom festivalu. Pjesma se navodno zove "Gotovina" pa je jasno da se i Alka okrenula već provjerenoj formuli provociranja javnosti na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi. Njezinu pjesmu na istom će festivalu pjevati i makedonska pjevačica Kaliope, a na tu je suradnju Alka, ističe, posebno ponosna.

D.K.
Foto: Index

Pročitajte više