Alka Vuica za Index: Neproduživanje ugovora Tanji Tomić je njemačko licemjerje

ALKU VUICU, kako je već spomenuto u jednomu od članaka, susreli smo na promociji novog albuma Lane Jurčević, pri čemu nam je Alka na pitanje što ona radi tamo, odgovorila kako je ona dugogodišnja prijateljica Lanine majke Esme i kako Lanu poznaje još od malena te se iz tog razloga podrazumijevalo da je morala doći.

Mi smo tako iskoristili priliku da s Alkom "pročakulamo" o nekim aktualnim zbivanjima, pa smo ju tako, poučeni iskustvom s gospođom Snježanom Mehun koja je odbila odgovarati na naša "zločesta" pitanja, najopreznije što smo mogli, upitali je li se oporavila od nedavne pošasti zvane Modni Oscar.

"Ma jesam, oporavila sam se. Ja sam baš u svojoj kolumni napisala kako svi kao nešto pljuju taj Modni Oscar, a ja sam samo napisala kako je to hrvatska realnost. Sve je to cirkus." - objašnjava Alka.

Na pitanje što je s njezinim showom "1 na 1" kojega je svojevremeno vodila na Novoj TV te postoji li mogućnost da taj projekt ponovno zaživi, Alka odgovara: "Nažalost, Nova TV nije produžila ugovor mojoj producentskoj kući za show "1 na 1". Meni je zbog toga jako žao."

Zanimalo nas je njezino mišljenje zašto je show zaista ukinut, na što Alka odgovara kako emisija "navodno nije bila gledana".

"Ne znam tko to nije gledao. Ja mislim da su to neke mućke." - otkriva Alka.

Potaknuti razgovorom o neproduživanju ugovora na televizijama, upitali smo Alku što misli o najnovijem slučaju, gdje je RTL odlučio ne produžiti ugovor Tanji Tomić, pri čemu mnogi smatraju kako je to posljedica nedavnog "skandala" u kojemu je RTL-ova voditeljica zbog fizičkog obračuna sa suprugom završila u zatvoru.

"Da, danas sam to baš slušala na vijestima, da je ona šokirana, da je dobila otkaz. Ja mislim da je to licemjerno i lažno. Cijelo vrijeme se kao nešto furamo na neku svjetsku razinu, a čim je neki skandal u pitanju, oni njoj odmah zaključuju ugovor. Ona živi život kao i svi drugi, i ima svojih trauma u životu. Smatram da je to licemjerno. Ma, mislim, to je RTL." - objašnjava Alka.

"Ali ovo s Tanjom Tomić nije hrvatsko, nego njemačko licemjerje, RTL je njemačka televizija." - zaključila je Alka, dodavši kako se takvo nešto nikada ne bi dogodilo na hrvatskoj televiziji.

"Svojevremeno je bio skandal s Dijanom Čuljak, pa nije dobila otkaz. I dalje radi na HRT-u, što bi značilo da je Hrvatska po tom pitanju naprednija od jedne Njemačke. To na RTL-u je nekakva glupost, netko iskorištava priliku. Ali Tanja bi imala svako pravo i da ih tuži." - zaključila je Alka.

Alki smo postavili i par pitanja u vezi karijere, primjerice namjerava li u skoroj budućnosti izdati još koju knjigu, na što Alka odgovara kako "se knjige uvijek pišu" te da "ima planova na tom području".

Na pitanje što je s glazbom, namjerava li ikada više krenuti i u tom smjeru ponovno, Alka odgovara: "Nemam neki poseban plan, ja stalno mijenjam mišljenja".

Kako je razgovor polako odmicao, Alku smo upitali i što je s ljubavnim životom, no tu je razgovoru, kako smo i mislili, došao kraj.

"E sad bi bilo dosta." - uz osmijeh nam je rekla Alka, a kako i mi, ma koliko to nevjerojatno zvučalo, imamo neku svoju granicu, Alku smo pustili da nastavi uživati u društvu Matije Vujice te dvojice nama nepoznatih mladića.

Tekst: B.S.
Foto: D.P.


Pročitajte više