Almodovar s dopuštenjem gurnuo Penelope Cruz niz stepenice

DOBITNICI OSCARA, on za najbolji original scenarij za film "Pričaj s njom", a ona za sporednu ulogu u filmu "Vicky, Cristina, Barcelona" Woodyja Allena, peti su put udružili snage u filmu noireu "Los abrazos rotos".

"Film noire omiljeni mi je žanr. Najzadovoljniji sam jer je film tako mračan", izjavio je Almodovar koji ovih dana priprema svečanu premijeru u rodnoj Španjolskoj. Priča je smještena u dramatične i mračne četrdesete i pedesete prošlog stoljeća, a za temu ima ljubav, moć, laži, izdaju i osvetu.

U središtu radnje su četiri lika - beskrupulozni ekonomist Ernesto, filmska producentica Judith, scenarist i redatelj Mateo i glumica Lena, koju portretira Penelope Cruz.

Upravo njezin lik proživljava najveće tragedije, a dramatično stradava nakon što je ljubomorni ljubavnik baci niz strme i duge stepenice. Prizor, kaže Penelope, podsjeća na scenu iz "Poljupca smrti" Henryja Hathawaya i nije joj nimalo teško palo snimanje nijedne zahtjevne scene, pa ni te.

"Od djetinjstva sam bila opsjednuta njegovim filmovima. Imam potpuno povjerenje u njega. Da moram do kraja života snimati samo s jednim redateljem, pristala bih odmah na to kad bi to bio Almodovar", ispričala je Penelope koja je upravo njemu posvetila zlatni kipić na 81. dodjeli Oscara u veljači.

Fotografije sa snimanja filma "Los abrazos rotos" u Barceloni i na Lanzaroteu možete pogledati na vrhu članka u galeriji.

D.D.
Foto: JLP

Pročitajte više