Amber na sudu pokazala fotke onesviještenog Deppa: "Drogirao se danima"

Foto: EPA/Profimedia

AMBER HEARD nastavila je svjedočenje u parnici koja se odvija između nje i bivšeg partnera Johnnyja Deppa. 

>>Depp vs. Heard: Kako je došlo do showbiz tužbe godine?

Heard je drugog dana svjedočenja pokazala fotografije onesviještenog Deppa za koje tvrdi da su nastale nakon što je glumac konzumirao droge. Na pitanje zašto je uopće fotografirala Deppa u tom stanju, rekla je da je tad počela primjećivati ​​obrazac ponašanja koji je željela dokumentirati.

Fotografije su nastale 2013. godine.

"Mogla sam samo nagađati što koristi po tragovima koje bih pronalazila. On bi se onesvijestio i izgubio kontrolu nad sobom, a onda bi ga ljudi podigli, očistili i popravili", rekla je na klupi za svjedoke. "Ne bi se toga sjećao, ne bi ni poricao niti bi me optužio da sam lagala da se to dogodilo. Nije bilo nikoga da me podupre", rekla je.

"Uništio bi se pa bi započeo 'čisto' razdoblje"

Tvrdi da je čitavo to vrijeme bila "njena riječ protiv riječi njegovih zaposlenika" te da je zbog toga shvatila da mora početi fotografirati te situacije da ima dokaz. Prva fotografija koju je pokazala je, tvrdi, nastala na jednom otoku gdje su ljetovali. Tvrdi da je na početku tog ljeta "bio normalan", no da se sve promijenilo kad se počeo družiti s prijateljem Paulom Bettanyjem.

Sudu je predočila i fotografiju koja je navodno nastala 22. ožujka 2013. godine nakon što je "pokušao spaliti sliku njenog bivšeg dečka". U svjedočenju dan ranije je otkrila da ju je Depp optuživao da ga vara s tim bivšim partnerom.

Tvrdi da se to dogodilo nakon što je Depp više dana neprestano uzimao droge. "Uništio bi se, to bi trajalo nekoliko dana, onda bi započeo 'čisto' razdoblje jer bi se osjećao loše", tvrdi Heard. Rekla je da je Depp često pio i pred djecom koja nisu znala kako reagirati na to. Piće bi pred djecom ipak, tvrdi, neuspješno pokušao sakriti.

>>Neobične navike: Fotografi snimili što sve Johnny Depp radi na sudu

Prisjetila se i incidenta u Japanu kad joj je Depp navodno vikao da je "naporna kučka". "Rekao mi je da je pogriješio sa mnom, da će me se riješiti. Rekao mi je neke odurne stvari tad", rekla je.

"Ništa ga nije sprječavalo da me udari"

Dotaknula se i navodnog fizičkog nasilja.

"Ništa što bih učinila nije ga uspjelo spriječiti da me udara. Ništa. Pokušavala sam više od godinu dana, možda dvije, samo da ne reagiram fizički, da ne odgovorim verbalno, samo bih buljila u njega, pokušala sam se zalediti, pokušala bih otići na drugo mjesto... Pokušala bih onda verbalno uzvratiti. Pokušala bih zaprijetiti da ću, ako me opet udari, zvati policiju...", ispričala je u suzama.

Tvrdi da su 2014. godine Deppa naljutile njene romantične scene koje je snimala s Jamesom Francom. Navodno ju je zbog toga udarao nogama i bacao stvari na nju pred drugim ljudima.

"Osjetila sam njegovu čizmu na leđima. Samo me nastavio udarati po leđima. Pala sam na pod. Nitko nije reagirao. Bilo mi je tako neugodno što me udario pred drugim ljudima", prisjetila se.

Zbog čega je sve počelo?

Još 2018. Heard je napisala esej za Washington Post u kojem je sebe opisala kao "javnu osobu koja predstavlja obiteljsko zlostavljanje". Iako se u članku nikada Deppa nije spominjalo po imenu, sve je aludiralo na njega.

Nekoliko dana prije početka suđenja Heard je na Instagramu napisala kako planira uzeti predah od društvenih mreža. "Johnny me tuži za članak koji sam napisala u Washington Postu, u kojem sam opisala svoje iskustvo nasilja i obiteljskog zlostavljanja", objavila je 9. travnja.

"Pisala sam o cijeni koju žene plaćaju kad progovore protiv muškaraca. I dalje plaćam tu cijenu, ali nadam se da ću, kad se ovaj slučaj završi, moći krenuti dalje, kao i Johnny", rekla je. Depp od nje traži 50 milijuna dolara za nadoknadu štete, a Heard u isto vrijeme tuži njega tražeći 100 milijuna dolara odštete.

Pročitajte više