Američki reper počinio ubojstvo za opasniji, "gangsta rap" imidž

AMERIČKI reper Big Lurch, optužen za okrutno ubojstvo i kanibalizam, zločin je počinio radi opasnijeg, gangsta rap imidža, navodi se u tužbi koju je protiv repera u petak u Los Angelesu podnijela majka žrtve, objavio je BBC Online.

Perspektivan umjetnik Big Lurch, pravim imenom Antron Singleton, čeka suđenje zbog ubojstva i mučenja 21-godišnje Tynishe Ysais u Los Angelesu u travnju prošle godine.

Žrtvina majka Carolyn Stinson u tužbi tvrdi da je Big Lurch od svojeg izdavača dobio drogu kako bi se ponašao iznimno nasilno, u skladu s na tržištu vrlo traženim imidžom gansta rap umjetnika.

Osim samog pjevača, ona tuži i njegovog izdavača "Death Row Records", kojeg vodi rap mogul Suge Knight, izdavača "Stress Free Records" te dvoje njihovih djelatnika.

Policija je Singletona pronašla na ulici golog i prekrivenog krvlju. Istraga je pokazala da je u želucu imao tuđu ljudsku krvi i tkivo. Ysais je pronađena s tragovima zubi na licu i plućima, koja su joj istrgnuta iz prsa.

Ako ga sud proglasi krivim, Singletonu prijeti smrtna kazna.

Podrijetlom iz Texasa, Big Lurch nastupao je s brojnim poznatim reperima, uključujući Mystikala, E-40 i RBL Possea. U Los Angelesu je snimao album.

"Gangsta rap umjetnici na tržištu se prodaju i dijelom stoga što sudjeluju u nasilnim aktivnostima uličnih bandi", navodi se u tužbi.

"Singleton je zadovoljavao taj kriterij. Njegove su pjesme to više bile uspješne što su bile nasilne kao i njegov način života i uključivale silovanja i ubojstva, a sve je završilo time da je pojeo organe svoje žrtve", navodi se u tužbi.

Pročitajte više