Američki Slobodan Milošević razmišljao o promjeni imena

SLOBODAN MILOŠEVIĆ bivši srbijanski predsjednik i osumnjičenik Međunarodnog suda u Haagu, je mrtav. No, Slobodan Milošević komercijalist iz Schaumburga u Illinoisu, je zdrav i živ, piše časopis Sun Times iz Chicaga.

Milošević iz predgrađa je rekao kako je teško živjeti s imenom koje mora dijeliti s diktatorom, te je potvrdio da je razmišljao o promjeni imena.

"Tako je, u Brad Pitt. Na aerodromu me uvijek dodatno provjeravaju." - požalio se Milošević novinaru Sun Timesa.

Nakon što je bivši srbijanski predsjednik 11. ožujka umro u ćeliji haškog zatvora, "američkom" Miloševiću prijatelji su savjetovali da svim poznanicima i suradnicima pošalje e-mail u kojem ih obaviještava kako se ne radi o njemu.

Milošević, Srbin po nacionalnosti, je rekao kako se 1993., usred krvavih ratova u Hrvatskoj i BiH, vjenčao Hrvaticom, ali nije otkrio njen identitet.

"Nakon što smo se odlučili vjenčati ona je imala problema da to kaže svojoj mami, sestri i ostatku obitelji. Trebalo joj je nekoliko mjeseci da svojima kaže moje prezime." - kaže Milošević koji priču o sebi zaključuje zanimljivom anegdotom kada je jednom prekoračio brzinu vožnje.

"Jednom su me uhvatili kako vozim Mercedes brzinom od 107 milja na sat (oko 170 km/h). Na sudu me sudac prozove i pita me Jeste li vi predsjednik? Odgovorio sam mu da nisam, a on je na to konstatirao da vozim kao da jesam predsjednik." - kazao je Milošević.

I.K.

Pročitajte više