Amerikanac iz Supertalenta zvijezda je TikToka: "Napisao sam pjesmu na hrvatskom"

Foto: TikTok

JUSTUS REID, 22-godišnjak iz Južne Dakote, jučer se predstavio u audicijskoj emisiji Supertalenta. Pjevao je pjesme Maje Šuput Lopove i Svatovska, Colonijinu Ti da bu di bu da, Severininu Tarapanu, a nastup je završio pjesmom Petra Graše Nevjesta. Publika i žiri popratili su njegov nastup velikim pljeskom.

Nakon što je od žirija dobio četiri "da", javio se na TikToku i pohvalio se da je napisao pjesmu na hrvatskom jeziku.

Ovako zvuči njegova pjesma

"Na nastupu sam pjevao pjesme drugih izvođača, no zapravo napisao sam vlastitu pjesmu na hrvatskom, iako ne pričam taj jezik, za polufinale", rekao je u videu, pa zapjevao.

@justus_reid Should I release it!? #balkan #croatia #hrvatska ♬ original sound - Justus Reid

"Svijet je stvarno veliko mjesto, ali ja ću započeti s Hrvatskom. Prešao 5000 milja da bih bio onaj koji je osvojio tvoje srce. Ja sam predan čovjek koji čeka da moj život počne. Nikad nisam mislio da ću to pronaći u očima djevojke", glase stihovi pjesme koju je napisao.

Proslavio se pjesmom Miki Milane

Inače, Justus je dobro poznat u Hrvatskoj zbog svojih videa na kojima pjeva na hrvatskom jeziku. U svojem rodnom gradu živi sasvim običnim životom i radi u nacionalnoj gardi. No, kad radni dan završi, posvećuje se svom TikTok profilu na kojem ga prate tisuće obožavatelja s cijelog Balkana.

"Bio mi je san doći u Hrvatsku, snimio sam video o Jugi, krenuo pjevati balkanske pjesme za Amerikance, no gledali su ih smo ljudi s Balkana, sve je krenulo kad sam snimio Miki Milane", objasnio je u Supertalentu.

@justus_reid I tried. Was it worth it? #balkan #mikimilane #serbia #croatia #albania ♬ original sound - Justus Reid

"Poželio sam izaći iz svoje zone komfore, posvetio sam se društvenim mrežama, ovo je moj način istraživanja raznih kultura i zašto ne Hrvatska? Nemam balkanskih korijena, jedina poveznica mi je online svijet. Većina mojih fanova je s Balkana. Mislim da mogu reći da sam poznata osoba ovdje, u samo nekoliko dana u Hrvatskoj prepoznalo me puno ljudi. Puno mojih prijatelja ne bi znalo pokazati Hrvatsku na karti. Bilo je lijepo biti slavan na par dana'', ispričao je Justus.

Tiktoker je otpjevao i Miljacku, hit pjevača Halida Bešlića.

@justus_reid Where is this song from? #bosnia #serbia #balkan ♬ original sound - Justus Reid

"Ovo je odlično", "Tvoj izgovor je dosta dobar ovdje, napreduješ", "Nikad nisam vidio da jedan stranac ovako cijeni balkansku kulturu", "Za dečka koji nije s Balkana, ovo uopće nije loše", "Prekrasno pjevaš", pisali su mu pratitelji u komentarima. 

Pročitajte više