Angie Jackson izazvala bijes javnosti opisom svog pobačaja na Twitteru i YouTubeu

ANGIE JACKSON iz Floride izazvala je bijes američke javnosti nakon što je na Twitteru i YouTubeu objavila svoje iskustvo i grafički prikaz svog pobačaja. Nakon svog poteza dobila je brojne prijetnje smrću, a napali su je i aktivisti u borbi protiv pobačaja. Intimna ispovijest donijela joj je status "djecoubojice", a oni brojni vjernici joj šalju isječke iz Biblije s ponudom da posvoje njezina četverogodišnjeg sina s posebnim potrebama.

Njezina prva trudnoća bila je rizična te joj je poslije rođenja sina rečeno da više ne zatrudni, no Angie je ipak zatrudnjela po drugi put. Tada su joj liječnici savjetovali da uzme tabletu RU-486, koja se koristi za abortus rano otkrivenih trudnoća. Ona je odlučila zabilježiti svaki detalj pobačaja te to objaviti.

"Grčevi postaju neizdrživi", napisala je na jednom od svojih statusa. Svoj postupak, koji je u mnogima izazvao gađenje, objasnila je činjenicom da želi pomoći u demistificiranju pobačaja. Rekla je da je njezin cilj bio ostati živa te je pobačaj bio jedina šansa da spasi svoj život. "To nije ubojstvo djeteta", rekla je. Angie je iznenađena što ju je javnost nazvala ubojicom.

Pročitajte više