Anja Alavanja: Sin će se zvati Jakov jer je to ime snažno, muževno i tradicionalno



ANJA ALAVANJA prije nekoliko mjeseci se udala na Mauricijusu, a nedavno je otkrila i kako je već pet mjeseci trudna te da ona i suprug očekuju sina. Stoga smo Anju ispitali da nam otkrije kakva je bila svadba na dalekom Mauricijusu, jesu li ona i suprug Željko Romac odabrali ime sinu te pripremaju li se za nove roditeljske obveze.

"Naše vjenčanje bilo je intimno, romantično i bez imalo stresa"


Na pitanje kako se snalazi u bračnim vodama, Anja nam je sa smiješkom odgovorila "Kao riba u vodi". Ipak, na pitanje kako to da su se odlučili za svadbu u inozemstvu, objasnila nam je: "Tražili smo zemlju u kojoj je postupak jednostavan, a da se vjenčanje prizna i po hrvatskim zakonima. Naše vjenčanje bilo je intimno, romantično i bez imalo stresa oko priprema i same ceremonije. A opet, bilo je dovoljno svečano".

"O velikoj svadbi sam prestala sanjariti nakon što sam bila na puno svadbi, evenata i koncerata"

Kako se par nije odlučio za konvencionalnu i tipičnu hrvatsku svadbu sa stotinama uzvanika pitali smo Anju koliko se razlikovalo od onoga što je zamišljala kao djevojčica. "Pravu vjenčanicu sam imala, kao i on odijelo, dakle tu želju sam ispunila. A o velikoj svadbi sam prestala sanjariti nakon što sam bila na puno svadbi, evenata, koncerata... Da sam se udala s dvadeset i nešto sitno, vjerojatno bi imala veliku svadbu, a posljednje vrijeme baš sam si priželjkivala intimnu, romantičnu ceremoniju", objasnila nam je".



"Kod muža me privuklo to što ima duha, kako bi se reklo. Jednostavnost, spontanost, poduzetnost"

Pitali smo je i što ju je privuklo kod supruga te je li to bila romansa na prvi pogled, a ona nam je iskreno odgovorila: "Privuklo me to što ima duha, kako bi se reklo. Jednostavnost, spontanost, poduzetnost", kazala je te kroz smijeh dodala kako nije sigurna je li to bila romansa na prvi pogled.

"Sin će se zvati Jakov, to ime je snažno, muževno i tradicionalno"


Kako će već za koji mjesec dobiti i svoje prvo dijete, Anja nam je objasnila koje ime su odabrali za dječaka. "Mogu reći koje smo ime odabrali iako ne volim skakati pred rudo. Zvat će se Jakov. Nema neko posebno značenje, jednostavno nam se svidjelo to ime. Snažno je, muževno i tradicionalno", kaže Anja.

"Veseli nas čitanje o trudnoći, razvoju djece i odgoju"

Otkrila nam je i kako "podnosi" trudnoću i ima li simptome poput povraćanja. "Osjećam se super i od početka trudnoće nisam imala baš nikakve tegobe, osim povećeg umora", kaže Anja koja i u visokoj trudnoći ima tek mali trbuščić i popunjene obraščiće. Ipak, na pitanje uče li ona i suprug kako se mijenjaju pelene i sve ostale bitne stvari oko novorođenčadi, Anja objašnjava: "Još je rano, ali nas veseli čitanje o trudnoći, razvoju djece i odgoju".




"Voditeljski i novinarski posao su ono što znam i volim pa vjerujem da ću to raditi i nakon pauze"

Novinarku CMC televizije morali smo upitati i je li razmišljala o svojoj karijeri tijekom i nakon trudnoće te hoće li se na tom planu štogod mijenjati. "Nisam još ni otišla pa ne razmišljam još o povratku, ali voditeljski i novinarski posao su ono što znam i volim pa vjerujem da ću to raditi i nakon pauze", kaže. Na pitanje o izlascima Anja pak drugačije odgovara. Tako nam je na pitanje hoće li joj nedostajati izlasci kad postane vrlo zauzeta mama, odgovorila: "Vjerujem da ti se jednostavno promijene prioriteti, pa niti sada o izlascima  ne razmišljam. Ali, vjerujem da ću tu i tamo izaći; imam odličnog supruga i relativno mlade roditelje koji će biti spremni uskočiti".

Pročitajte više