Audi S3 by O.CT: 550 KS na stražnje kotače

POZNATI austrijski tuner izradio je demonstracijsko vozilo na osnovi jednog od najatraktivnijih sportskih automobila kompaktnih gabarita, Audija S3.

Kao i više puta prije O.CT je išao u krajnost. Cjelokupan automobil je rastavljen na "proste faktore", a epilog su drastične modifikacije. Primjera radi, quattro pogon je ustupio mjesto klasičnom pogonu na stražnje kotače, dok je serijski 1.8 motor od 210 KS ustupio mjesto 2.7 V6 twinturbo mrcini iz RS4 koja razvija čak 550 KS.

Detaljna prerada mehanike uključuje još ugradnju natjecateljskog mjenjača, kao i pozicioniranje pogonskog sklopa s ciljem dobivanja idealne raspodjele masa u omjeru 50:50 između prednje i stražnje osovine.

O.CT S3 RWD se zasniva na prethodnoj generaciji Audijevog kompakta, a predstavlja idealnu drift mašinu. Kako ne bi bilo zabune, tunirani S3 izvana se distancira karoserijskim proširenjem, kao i masivnijim odbojnicima.

Iznutra ista priča. Putnike očekuju Porscheova trkaća sjedala izuzetnih karakteristika, kao i proširena centralna konzola. Kolo upravljača je skidivo, a vozača očekuju izmaknute nožne komande. Sve bitne informacije vozač prima putem digitalnog zaslona, a na desnoj strani se nalazi i pokazivač trenutnog stupnja prijenosa.

Iako unikat O.CT-ov S3 će nakon što odradi promocijsku ulogu biti ponuđen u slobodnoj prodaji. Možda čak i na kakvoj dobrotvornoj aukciji. Dobra vijest za potencionalne kupce je da će O.CT u slučaju potražnje proizvesti još nekoliko primjeraka.

Pročitajte više