Baby boom u maksimirskom zoološkom vrtu

BUJNE krošnje maksimirske šume idealno su mjesto za širenje obitelji. Prvi su to, početkom ožujka, shvatili lemuri pa je obitelj dobila prinove, i to dvojke. To je prvi takav slučaj kod lemura u zagrebačkom zoološkom vrtu. Odmah po rođenju majka ih je čvrsto privila na trbuh, gdje su provodili najveći dio vremena, uglavnom hraneći se i spavajući, no ubrzo će prestati sisati i moći će samostalno skakati po granama, zajedno sa svojom sestrom koja je rođena prošle godine.

Sezonu su nastavili majmuni pa je i majmunčić langur ugledao svjetlo dana i pronašao svoje mjesto u nastambi, a tijekom lipnja se očekuje i prinova u u vodenom svijetu. Riječ je o mladunčetu morskog lava kojega majka prethodno nosi oko dvanaest mjeseci, pa bi uskoro i dva lavića, rođena u posljednje dvije godine, mogla dobiti brata ili sestru.

Šuma je najbolji izvor svježine

"Teško je govoriti o prinovama jer ponekad se niti ne zna da određene vrste nose mlade, a uostalom i nije dobro govoriti unaprijed jer nikad ne znamo što se može dogoditi. Ipak, za morskog lava vjerujemo da će sve biti u redu i da ćemo se za 15-ak dana veseliti novoj bebi" izjavio je edukator Zoološkog vrta Zagreb Tomislav Krizmanić za Jutarnji list.

"Iako su tijekom svih 365 dana u godini otvorena vrata zoološkog vrta i sve životinje osim kornjača su budne, a zbog hladnoće majmuni i vodenkonji su spremljeni na sigurno, sada je najljepše vrijeme za posjet. Kao što je poznato, osim Sljemena maksimirska šuma je najbolji izvor svježine i hlada tijekom vrućih i sparnih dana. Stoga svi ljubitelji životinja mogu spojiti ugodno s korisnim", dodao je Krizmanić.

I.M.L.
Foto: Zgzoo.com, JLP

Pročitajte više