Balaševićev fotograf objavio nikad viđene fotke legende, pogledajte ih

Foto: Petar Kürschner Jr.

PROŠLO je gotovo deset mjeseci od smrti Đorđa Balaševića, a njegovi najveći fanovi svakodnevno se virtualno druže u Facebook grupi Đotovi, koja okuplja više od 55 tisuća ljudi.

U grupi je odnedavno aktivan i Petar Kürschner Jr., Balaševićev službeni fotograf, koji je u grupi objavio sedamdesetak fotografija s koncerata i druženja s legendarnim kantautorom. Neke od njih javnost nikada nije imala priliku vidjeti.

"Možda bolje da ne kažem činjenicu da sam jako malo stvari znao od Balaševića kada sam krenuo raditi za njega, no zavolio sam njegove stvari i postao njegov obožavatelj upravo radeći na njegovim koncertima", rekao je Kürschner za Index.

"Ono što mi je bilo uvijek fascinantno je da je svaki koncert bio totalno drugačiji, pogotovo Kalendar mog djetinjstva, znači na svakom nastupu je istu stvar kompletno drugačije ispričao i svaki put je bilo isto napeto i interesantno. Ti koncerti su znali trajati i po 4 sata, on se nije micao s pozornice, pričao bi, pjevao i uživao. Jednom prilikom, mislim da je to bilo u Koprivnici, jedna je žena iz prvog reda htjela na WC, on je zaustavio priču i tako je nagario (naravno na njegov način) da se gospođa jako brzo vratila na svoje mjesto", priča nam fotograf.

"Promocija filma u Opatiji je bila pod vodstvom Thoraxa, vrhunske ekipe koja je smislila jednu od najoriginalnijih premijera na kojima sam ikada bio. Doslovce su dofurali zemlju iz Vojvodine i rekonstruirali dio scene iz filma usred Opatijske ljetne pozornice", prisjeća se Kürschner.

"Što se samog Đoleta tiče, uvijek je bio smiren, profesionalan i jako ljubazan. Jednom prilikom sam mu jednu priču ispričao i cijelu štoriju je zapamtio i usred koncerta, na moje iznenađenje (ja sam se nalazio ravno ispod, tj. ispred pozornice), ispričao cijelu moju priču i tim povodom posvetio pjesmu koju je prvi put ikad na koncertu otpjevao. Jedna od opasnijih anegdota je kada sam fotkao u Spaladium areni u Splitu, gdje sam visio ravno iznad njega na nekih 20-30 m visine da bih napravio dobru fotku", kaže.

"Sve u svemu, jedna jako lijepa suradnja, puno lijepih stvari sam doživio i puno interesantnih ljudi upoznao", zaključuje.

Pročitajte više